nonius píše:mhepp píše:Nezapomeň, že Android není myšlen jako OS pro univerzální použití. Je to OS pro použití v telefonech masami lidí.
Proto ten systém a aplikace vypadají tak, jak vypadají a chovají se tak , jak se chovají. Nicméně stále lepší než nic, už jsem si zvykl, ale některé věci mě stále vadí.mhepp píše:Ten linux je naopak plnohodnotný, ale má omezené uživatelské rozhraní...
Nemyslím si, že to má omezené uživatelské rozhraní. Co nejde přes grafiku, lze udělat přes terminál.
Nonius, rozumím Ti, ale mám pocit, že se trošku míjíme. Android bych přirovnal k desktopu, kde má uživatel zakázaný admin účet (jedno jestli Win nebo Lin). Prostě máš k dispozici omezený přístup z hlediska správy PC.
Je to takový přístup na houby: Existují 🤐 uživatelé, co by si mohli něco rozbít, tak to preventivně všem zakážeme a vy schopní si naserte.
Druhá věc je samotný koncept... Ale to je spíš o zvyku. Zkus si nainstalovat nějaké ne zcela běžné desktopové prostředí, třeba FVWM2, WindowMaker nebo jakýkoliv dlaždicový správce oken - tam je koncept použití taky zcela jiný.