Cena solárních panelů

Solární technika, tepelná čerpadla, rekuperace, vzduchotechnika, klimatizace, ohřev TUV... prostě všechno, zač platíme, ačkoli bychom třeba ani nemuseli

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Valdano

#46 Příspěvek od Valdano »

Je tam uvedeno EU sklad a doručení v rámci EU má být za 3 až 7 dnů. Na tržišti AliExpress je uvedeno , že je ten eshop otevřen od 20. prosince 2023 tj. vytvořený teprve před několika měsíci. Divné je, že za tři měsíce si nikdo nic nekoupil a nebo koupil a nic nenapsal. Zatím žádná recenze to je celkem podezřelé. Pokud jde o prodejce ze Španělska a půjde to jen v rámci EU tak by to mělo být bez celních formalit. Otázkou je jestli to bude nové a nebo spíš nějaký pochybný dříve už použitý a později třeba i opravovaný kousek. Kupující taky může doufat, že mu namísto měniče nepřijde třeba cihla.

Na eBay jsou k mání hybridní měniče i levněji než jsou ty odkazované na AliExpressu a posílají to z Německa. Cena je včetně DPH a bez celních formalit a prodejce tam má pozitivní recenze 98,8%. :wink:
danhard

#47 Příspěvek od danhard »

Není pravda, ceny jsou podobné a logistika je zaručena.
Samozřejmě si můžu vybrat i jinej stejnej obchod nebo jít k výrobci v CN.

Šrot je všude stejnej :lol:
danhard

#48 Příspěvek od danhard »

Tak první várka baterií byl podfuk, peníze jsem už dostal zpět.

Druhá várka u stejného obchodníka je na cestě, jsem zvědavej jaké cihly mi přijdou :D

AliE ale fuguje s refundacema dobře, na nějaké ptákoviny jsem dostal vratku skor v dvojnásobné výši a ani to nechtěli vrátit, prej aby se mi dobře nakupovalo :D
Naposledy upravil(a) danhard dne 24 dub 2024, 01:44, celkem upraveno 1 x.
danhard

#49 Příspěvek od danhard »

Panely jsem nakoupil v maloobchodě v Agrosu za cca 2kč za celočerný panel 430Wp i s dopravou.
Pro začátek 5ks 2150Wp to mi na hraní s topením do vody stačí :D

Objednal jsem 4ks profilů 40x40x6000mm asi za 3,6kkč i s dopravou.
danhard

#50 Příspěvek od danhard »

Jak baterie, tak měnič byly podvod, nedorazilo nic, peníze už mám zpátky.

Teď mám jiný úlovek na Allegru, tepelné čerpadlo.
původně jsem chtěl LG, ale tenhle "Grundig" stojí polovic a to se vyplatí ! :D
https://allegro.cz/nabidka/tepelne-cerp ... 5058288673
https://allegro.cz/nabidka/tepelne-cerp ... 5058885764
Woltair mi ho nabízí za 117kKč po dotaci :lol:
https://www.woltair.cz/marketplace/tepe ... le=grundig
AZK401

#51 Příspěvek od AZK401 »

danhard píše:Jak baterie, tak měnič byly podvod, nedorazilo nic, peníze už mám zpátky.

A na tohleto přispíváme ze svých daní/důchodů :D :D :D
danhard

#52 Příspěvek od danhard »

Čínský obchodníci s levnejma měničema jsou všichni podvodníci, nic nedodali :twisted:
O peníze jsem sice nepřišel, ale mohl, kdybych nebyl pozornej :D

Dopadlo to jako s panelama, nejlíp když si pro měnič zajedu do sousední vesnice a budu to mít hned a s papírama !
https://www.mironet.cz/qoltec-53876-sol ... +dp577939/
danhard

#53 Příspěvek od danhard »

Tak jsem dnes nakoupil u Mironetu menič za 3999Kč, včera tam byl rozbalenej za 3799Kč, ale ten už mi někdo vyfoukl a když jsem to objednal, tak se cena zvedla na 5999Kč :D

Kdyby ho někdo chtěl, tak ho mám ještě v košíku za 3999Kč, tak ho můžu ještě za tolik koupit, ale museli byste si pospíšit !
dred

#54 Příspěvek od dred »

Podľa mňa je zavedenie dotácií na FVE len záplata pre "vychytralé" firmy.
Pred zavedením dotácií som si dal vypracovať ponuku na "jednoduchý" systém využitia - vyklímovanie baráku - žiadne úložisko, len menič pre 3 klimatizácie, ktoré by mali ísť v podstate "zadarmo" (cca 6KW), keď svieti slnko a je teplo, tak budú chladiť...
Je mi jasné, že nie moc efektívne na využitie získanej energie - ale prebytok možno do bojlera.
Po zavedení dotácií stúpla cena komponentov u dodávateľa pre "rovnaké" zariadenie presne o výšku dotácií... čiže zaplatil by som rovnako - len s pocitom, že na TO mám dotáciu...
Vtedy to bolo nejakú tisícku za KW (6000 €) - potom že 10 litrov a 4 mi "môžu" odrátať odpočítaním dotácií ??? som padol na riť!!
danhard

#55 Příspěvek od danhard »

To samý s tepelnýma čerpadlama, rejžák jak vyšitej.
Chtěl jsem jen instalaci čerpadla, který si pořídím sám a to prý nedělají :D
kejki

#56 Příspěvek od kejki »

Co je ještě potřeba k tomu čerpadlu? Že u Voltairu stojí ta bižuterie 75 tis.? Ta vnitřní ovládací jednotka je součástí?
danhard

#57 Příspěvek od danhard »

No, mě přijde "bižuterie" asi na 5kKč, ale budu si to dělat po svém, nahradím stavající 50cm hadicí pod kotlem 40cm a dvěma odbočkama, na to dva kohouty, jeden s mag. odlučovačem a 4ks 1m hadice ďourama ve zdi ven k čerpadlu.

Vyplatí se číhat, čerpadlo šlo na třetinu, jdu do LG 9kW, 28kKč i s dopravou.
danhard

#58 Příspěvek od danhard »

Tak čerpadla LG za 1/4 ceny doprodány.

Pak tam jsou čínský Grundigy, ty jsou za směšnou cenu do 20kKč, na hraní to je taky použitelné.
kejki

#59 Příspěvek od kejki »

Nějaké nové zprávy?
Ty Grundigy mají šílené požadavky na jistič, integrované elektrické topení.
AZK401

#60 Příspěvek od AZK401 »

Evropu zaplavily levné solární panely z Číny. Přinesly s sebou i bezpečnostní riziko
Evropu zaplavily levné solární panely z Číny, které mohou být vlky v rouše beránčím. U těchto panelů hrozí potenciální nebezpečí zneužití, jelikož výrobci jističů, elektroměrů a řídících jednotek, mohou skrze internetové připojení a IP adresy zjistit nejrůznější data uživatelů. Výrobci mohou díky serverům v komunistické Číně zjistit nejrůznější data a informace o produkci solárních elektráren, ale i o uživatelích. Na dálku by také mělo být možné solární panely zkratovat, vypnout či jinak ovládat a poškodit. Před praktikami čínských producentů varoval už dříve Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).

https://www.echo24.cz/a/HhDi5/zpravy-do ... hp.context
Odpovědět

Zpět na „Energie a energetika v domácnosti“