Je tam uvedeno EU sklad a doručení v rámci EU má být za 3 až 7 dnů. Na tržišti AliExpress je uvedeno , že je ten eshop otevřen od 20. prosince 2023 tj. vytvořený teprve před několika měsíci. Divné je, že za tři měsíce si nikdo nic nekoupil a nebo koupil a nic nenapsal. Zatím žádná recenze to je celkem podezřelé. Pokud jde o prodejce ze Španělska a půjde to jen v rámci EU tak by to mělo být bez celních formalit. Otázkou je jestli to bude nové a nebo spíš nějaký pochybný dříve už použitý a později třeba i opravovaný kousek. Kupující taky může doufat, že mu namísto měniče nepřijde třeba cihla.
Na eBay jsou k mání hybridní měniče i levněji než jsou ty odkazované na AliExpressu a posílají to z Německa. Cena je včetně DPH a bez celních formalit a prodejce tam má pozitivní recenze 98,8%.
Tak první várka baterií byl podfuk, peníze jsem už dostal zpět.
Druhá várka u stejného obchodníka je na cestě, jsem zvědavej jaké cihly mi přijdou
AliE ale fuguje s refundacema dobře, na nějaké ptákoviny jsem dostal vratku skor v dvojnásobné výši a ani to nechtěli vrátit, prej aby se mi dobře nakupovalo
Naposledy upravil(a) danhard dne 24 dub 2024, 01:44, celkem upraveno 1 x.
Panely jsem nakoupil v maloobchodě v Agrosu za cca 2kč za celočerný panel 430Wp i s dopravou.
Pro začátek 5ks 2150Wp to mi na hraní s topením do vody stačí
Objednal jsem 4ks profilů 40x40x6000mm asi za 3,6kkč i s dopravou.
Tak jsem dnes nakoupil u Mironetu menič za 3999Kč, včera tam byl rozbalenej za 3799Kč, ale ten už mi někdo vyfoukl a když jsem to objednal, tak se cena zvedla na 5999Kč
Kdyby ho někdo chtěl, tak ho mám ještě v košíku za 3999Kč, tak ho můžu ještě za tolik koupit, ale museli byste si pospíšit !
Podľa mňa je zavedenie dotácií na FVE len záplata pre "vychytralé" firmy.
Pred zavedením dotácií som si dal vypracovať ponuku na "jednoduchý" systém využitia - vyklímovanie baráku - žiadne úložisko, len menič pre 3 klimatizácie, ktoré by mali ísť v podstate "zadarmo" (cca 6KW), keď svieti slnko a je teplo, tak budú chladiť...
Je mi jasné, že nie moc efektívne na využitie získanej energie - ale prebytok možno do bojlera.
Po zavedení dotácií stúpla cena komponentov u dodávateľa pre "rovnaké" zariadenie presne o výšku dotácií... čiže zaplatil by som rovnako - len s pocitom, že na TO mám dotáciu...
Vtedy to bolo nejakú tisícku za KW (6000 €) - potom že 10 litrov a 4 mi "môžu" odrátať odpočítaním dotácií ??? som padol na riť!!
No, mě přijde "bižuterie" asi na 5kKč, ale budu si to dělat po svém, nahradím stavající 50cm hadicí pod kotlem 40cm a dvěma odbočkama, na to dva kohouty, jeden s mag. odlučovačem a 4ks 1m hadice ďourama ve zdi ven k čerpadlu.
Vyplatí se číhat, čerpadlo šlo na třetinu, jdu do LG 9kW, 28kKč i s dopravou.
Evropu zaplavily levné solární panely z Číny. Přinesly s sebou i bezpečnostní riziko
Evropu zaplavily levné solární panely z Číny, které mohou být vlky v rouše beránčím. U těchto panelů hrozí potenciální nebezpečí zneužití, jelikož výrobci jističů, elektroměrů a řídících jednotek, mohou skrze internetové připojení a IP adresy zjistit nejrůznější data uživatelů. Výrobci mohou díky serverům v komunistické Číně zjistit nejrůznější data a informace o produkci solárních elektráren, ale i o uživatelích. Na dálku by také mělo být možné solární panely zkratovat, vypnout či jinak ovládat a poškodit. Před praktikami čínských producentů varoval už dříve Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).