Funguje vůbec DCF?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

Asi funguje. Nástěnné hodiny se přeštelovaly, meteostanice Hyundai (z elektroodpadu) taky.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Taky bez problému: přestavil se jak budík Emos, tak budík no name z Kaufu. Z nástěných hodin (1995 z Lídlu, ještě za DM 19,90) jsem na noc vyndal baterku, aby nerušily nočním vrčením, ráno ji vrazil zpátky a nastavily se do 35 minut.
Ano DCF77 vysílá.
DukeNuke

#18 Příspěvek od DukeNuke »

Funguje. Obě hodiny co mám, se přestavily.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hubert_79 »

Mám taky nástěnné hodiny z Lídlu, ty se přestavily. Asi to vrčelo/hrčelo, ale rozhodně mě to nevzbudilo.
Chvíli zabralo přeřízení řídících hodin Pragotron, v říjnu je ta změna lepší, zastavím je a po hodině spustím.
Hydrawerk

#20 Příspěvek od Hydrawerk »

Jo, taky mám pocit, že mi DCF na náramkových hodinkách nefunguje tak dobře, jako dříve. V paneláku se to daří málokdy. Tak to synchronizuju buď v cihlové budově zaměstnavatele nebo při čekání na autobus.
V návodu na hodinky Casio píšou, že již ve vzdálenosti 500km od vysílače v Mainflingenu může být příjem obtížný.
https://support.casio.com/storage/en/ma ... qw3159.pdf
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _weite.jpg

Ručičkové DCF hodin(k)y nedoporučuji vůbec.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Bez problémů, meteostanice, dvoje hodiny a jeden budík. Každý někde jinde v baráku a natočený různým směrem. Měnič od FVE v noci nemaká tak nevím, jestli ruší. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hubert_79 »

Nejlepší je na přeřizování hodin mít lidi. Nač nějaké DCF :)
https://vid.pr0gramm.com/2024/03/31/ae8 ... 41-vp9.mp4
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kulikus »

Vysílač DCF je u Frankfurtu. Je to svislý stožár.
Osa feritky přijímače má být proto kolmo na spojnici s vysílačem a rovnoběžně s povrchem.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

nejdřív Hydrawerk píše:...
V návodu na hodinky Casio píšou, že již ve vzdálenosti 500km od vysílače v Mainflingenu může být příjem obtížný.
...
potom ale kulikus píše:Vysílač DCF je u Frankfurtu. Je to svislý stožár.
....
Pravdu máte oba - ten Mainflingen je asi 25km od centra Frankfurtu nad Mohanem, takže něco jako je Českobrodskej středovlnnej vysílač v Liblicích u Prahy ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomasjedno

#25 Příspěvek od tomasjedno »

kulikus píše:Vysílač DCF je u Frankfurtu. Je to svislý stožár.
Kdyby jen jeden :D
Tři https://de.wikipedia.org/wiki/DCF77#/me ... 7_edit.jpg
ZVUK2000

#26 Příspěvek od ZVUK2000 »

vladodyno píše:Obidva čínske hodinové strojky sa bez problémov synchronizovali.
A u nás ani ťuk. Přestože jsi ze Slovenska tak máš vysílač blíže než severovýchod ČR :D
vrky

#27 Příspěvek od vrky »

V jednom pokoji směrem na západ za žaluzijemi z hliníku se nástěnné hodiny zastavily ve dvě v noci, během cca pěti minut se přetočily. Digitální budík jsem musel ručně vynutit k hledání signálu až ráno. Další digitální budík v pokoji na jih se srovnal v pořádku. Náramkové hodinky se srovnaly v pohodě. U náramkových hodinek mám měření síly signálu, tam občas pozoruju že kolísá kvalita signálu.
EKKAR

#28 Příspěvek od EKKAR »

ZVUK2000 píše:
vladodyno píše:Obidva čínske hodinové strojky sa bez problémov synchronizovali.
A u nás ani ťuk. Přestože jsi ze Slovenska tak máš vysílač blíže než severovýchod ČR :D
A navíc má v cestě menší terénní převýšení než my - od Frankfortu na Slovač to má přes relativně nízký údolí Dunaje, zatímco k nám to je přes Šumavu a Ovarovo domovskou Vysočinu. Sice tak dlouhá vlna (77,5kHz = λ přibližně 3870m) se ohne, resp. teoreticky by se měla bez problému ohnout, ale přeci jen nějakej ten decidebilík útlumu se tím ohnutím nastřádá ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#29 Příspěvek od Hill »

Jen pro zajímavost: ten vysílač vysílá převážně povrchovou vlnu a stožáry jeho antény lze zahlédnout z dálnice A3 kousek za Aschaffenburgem, ještě lépe je vidět z dálnice A45 cestou na Seligenstädter Dreieck.
Celeron

#30 Příspěvek od Celeron »

ZVUK2000 píše: A u nás ani ťuk. Přestože jsi ze Slovenska tak máš vysílač blíže než severovýchod ČR :D

Třeba tam máš nějakej průmysl co vyzařuje bordel. Vzpomínám na 90-ky, kdy frčelo CB, že jsem při průjezdu Přerovem měl všech 40 kanálů úplně zahlcených, S-metr na dorazu. Co a kdo, netuším.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“