Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4
Moderátor: Moderátoři
No nic, odbočili jsme celkem daleko.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://youtu.be/Bfm9r9mWGFk?si=2fmj7mC2bewYkpcI
Chodí ten tvůj? Tyhle měřáky měly často uhnilý přívod v měřícím systému, nejspíš agresivní tavidlo. Naštěstí ještě žijí technici z Metráckýho servisu, co to umí zgenerálkovat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale dneska jsem tam našel nefunkční trafopájku poněkud staršího data. Už funguje. Studeňák na přívodu pro trafo.
V minulosti jsem tam našel plně funkční šicí stroj Veritas. Pro mě má velkou cenu poněvadž je to rukávník. Mám Veritasku ponořovací do stolu, ale na tom se těžko látají prodřené kolena na montérkách. Nebyla u toho šlapka tak jsem si udělal redukci z té jiné Veritasky.
Dále tam bylo nové autorádio i s rámečkem. Kdyby ho někdo chtěl tak za stovku je jeho.
Ten môj PU-500 funguje. Nostalgia. Niektorí kolegovci ho onú dobu fasovali ako pokrokovejší, viacmenej ľahší, ja som zostal verný ťažkej DU-10, dodnes, mám ich asi štyri, digitál som používal ozaj výnimočne: s DU10 som meral všetko, ešte aj tie pármilivoltové zmeny na 30 voltových ladiacich napätiach vo vf dieloch pri zvodoch TK... Blesková orientácia výchylkou ručičky oproti neustále sa meniacim číslam mi vždy bola k nezaplateniu...
MiraSt píše:Pro mě má velkou cenu poněvadž je to rukávník.
A nie len pre teba: polovičke som práve z toho dôvodu špeciálne zháňal Veritas-Columbu -vynikajúcu mašinku.
Keď to vyklopíš, máš tam v tom otvorenom priestore aj tú plastovú krabičku na vercajch? Mne sa stroj podarilo zohnať bez nej, dosť to chýba...