Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
EKKAR

#1426 Příspěvek od EKKAR »

Ty bys (jí) to dovolil ???? :o :o :o :o :o :o :o :o
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#1427 Příspěvek od Celeron »

No on jeden takovej případ byl. Kolega, co se mnou jezdil na školení do Kazaně, se tam strašně zamiloval a skončilo to svatbou a baba dostala povolení vycestovat a žít v ČSSR. Pár týdnů sekala dobrotu a pak sklouzla do toho, jak jsem psal. Po půl roce při návštěvě její rodičů v Kazani si kolega stěžoval a její otec ji odvedl pryč a strašně ji spráskal. Po návratu zase pár týdnů dobrý a pak znova. Tak kolega napsal otcovi, že už je to zase stejný a víš jak to dopadlo? Za měsíc přišel balík z Kazaně a v něm karabáč. Skončilo to rozvodem asi po 2 letech itálie.
No nic, odbočili jsme celkem daleko. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#1428 Příspěvek od EKKAR »

Nj, to pak fskutku nezbejvá nic jinýho než reklamovat u výrobce ... anebo znovu vyhodit do toho SD ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#1429 Příspěvek od ransom »

Nevím čím přesně, ale připomnělo mi to...
https://youtu.be/Bfm9r9mWGFk?si=2fmj7mC2bewYkpcI
ok1hga

#1430 Příspěvek od ok1hga »

. . . dnešní návštěva na SD nebyla marná
po zapnutí do sítě hraje jak zamlada . . .
jen trošku chrastí při přepínání funkcí, bude to chtít rozebrat a vyčistit.
Přílohy
B400.jpg
B400.jpg
stefan31

#1431 Příspěvek od stefan31 »

Bledá závisť, :oops: hlavne tých pások ......

Stefan31
MiraSt

#1432 Příspěvek od MiraSt »

Dneska jsem měl ve SD plodný den. Přinesl jsem si "špičkový měřící přístroj". Funguje. I proudový rozsah po výměně pojistky. :P Teď vážně. Má 50 Hz pískáč a taky zátěžový rozsah pro měření 1,5 a 9V baterky. To jsem ještě neviděl.
Přílohy
PAN 20B.jpg
PAN 20B.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#1433 Příspěvek od rnbw »

Potreboval by vycistit.
adakar

#1434 Příspěvek od adakar »

Tento je čistejší: dokonca vyzerá akoby nebol ani používaný: údajne po otcovi, bývalý inventár št. podniku. Daroval ho nedávno cez net, nedalo mi ho nezobrať -zatiaľ je odložený, ale zrejme v rámci debordelizácie bude časom pokračovať v ceste...
Přílohy
PU-500_foto.jpg
PU-500_foto.jpg
Celeron

#1435 Příspěvek od Celeron »

Taky ho mám v podobným stavu a rozhodně se ho nechodlám zbavovat, je to nejlepší ručkovej multimetr, co jsem kdy měl v ruce. Digitálem nezměříš všecko.
Chodí ten tvůj? Tyhle měřáky měly často uhnilý přívod v měřícím systému, nejspíš agresivní tavidlo. Naštěstí ještě žijí technici z Metráckýho servisu, co to umí zgenerálkovat.
Jirka

judeware

#1436 Příspěvek od judeware »

MiraSt píše:[i]Má 50 Hz pískáč a taky zátěžový rozsah pro měření 1,5 a 9V baterky. To jsem ještě neviděl.
Vlatním YF-3503 a ty dva rozsahy pro měření baterek má taky.
MiraSt

#1437 Příspěvek od MiraSt »

Tak ten "slavný a špičkový" měřák letěl tam odkud přišel. Měřil hlupoty na DC rozsahu. Malá baterečka měla až 40 voltů.

Ale dneska jsem tam našel nefunkční trafopájku poněkud staršího data. Už funguje. Studeňák na přívodu pro trafo.
V minulosti jsem tam našel plně funkční šicí stroj Veritas. Pro mě má velkou cenu poněvadž je to rukávník. Mám Veritasku ponořovací do stolu, ale na tom se těžko látají prodřené kolena na montérkách. Nebyla u toho šlapka tak jsem si udělal redukci z té jiné Veritasky.
Dále tam bylo nové autorádio i s rámečkem. Kdyby ho někdo chtěl tak za stovku je jeho.
Přílohy
Fotografie-0078 1.jpg
Fotografie-0078 1.jpg
Fotografie-0077 1.jpg
Fotografie-0077 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Celeron

#1438 Příspěvek od Celeron »

MiraSt píše:Tak ten "slavný a špičkový" měřák letěl tam odkud přišel. Měřil hlupoty na DC rozsahu. Malá baterečka měla až 40 voltů.

Hmm, stačilo vyměnit jednoho operáka. Vláken k PU500 je tu kupa. Hned bych ho bral a ty ho zahodíš. :roll:
Jirka

adakar

#1439 Příspěvek od adakar »

Ja som to pochopil že zahodil ten jeho digitál čo našiel...

Ten môj PU-500 funguje. Nostalgia. Niektorí kolegovci ho onú dobu fasovali ako pokrokovejší, viacmenej ľahší, ja som zostal verný ťažkej DU-10, dodnes, mám ich asi štyri, digitál som používal ozaj výnimočne: s DU10 som meral všetko, ešte aj tie pármilivoltové zmeny na 30 voltových ladiacich napätiach vo vf dieloch pri zvodoch TK... Blesková orientácia výchylkou ručičky oproti neustále sa meniacim číslam mi vždy bola k nezaplateniu...

MiraSt píše:Pro mě má velkou cenu poněvadž je to rukávník.

A nie len pre teba: polovičke som práve z toho dôvodu špeciálne zháňal Veritas-Columbu -vynikajúcu mašinku.

Keď to vyklopíš, máš tam v tom otvorenom priestore aj tú plastovú krabičku na vercajch? Mne sa stroj podarilo zohnať bez nej, dosť to chýba...
stefan31

#1440 Příspěvek od stefan31 »

...a kde zháňaš batérie do tých DU-10? V obchode mi bolo povedané, že sa už nevyrábajú .....

Stefan31
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“