Odvíječ na zahradní hadici
Moderátor: Moderátoři
Odvíječ na zahradní hadici
A jak zabránit aby zablácená hadice náhodně nezasvinila fasádu? Pozor na polyš se dává akrylátová omítka, která je omyvatelná. Na vatu musí být kvůli knotovýmu efektu vodo/paro propustná a ta je neomyvatelná. Podložit plastovou deskou 1 mm, co se třeba dává na lino pod kolečkový křesla?
Díky za uskutečněný praktický výzkum, teoretický názory mě nezajímají.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Taky mám Gardenu naviják a nechápu, jak by se měla zamazat zeď od "zablácené" hadice. Při navíjení se ji snažím držet v mokrém hadru , aby dovnitř nešlo moc bordelu(nalepená tráva).
NEPRŮHLEDNÁ je hadice nebo naviják? Jaký to má význam pro kotvení do zdi?
Se sousedem jsme to řešili vloni. Nakonec jsme hadicí profoukli režnou nit a pak protáhli nepocínovanou CYA1,5 připájenou na straně přítoku do mosaznýho hadičníku. Je to spolehlivá ochrana proti řase.
Zaky píše:svař si třeba z jeklů stojan a zakotvi ho do země mimo stavbu.
Jo, to by bylo řešení, jenže kolem baráku je betonovej chodník a přívod do bubnu by musel jít přes něj. To je podobný jako nyní, když se tam válí hadice na zemi a buď o ní klopejtneš a nebo si vyvrtneš kotník, hlavně v noci.
Celeron píše:. Zatím jsem viděl navijáky jen s tou průhlednou. Možná to je z toho důvodu, že ty neprůhledný jsou tvrdší a blbě se navíjejí.
.
samonavíjecí jsem viděl pouze neprůhledné, naopak musí bý tvrdší aby se nežvýkaly. Řasy v ní nerostou, ale je fakt, že než se voda trochu odtočí troch smrdí. Každopádně ji mám celé léto na slunci a žádné řasy se nekonají.
Pokud budeš něco montovat na fasádu, použij materiály, co nepouštějí. Jinak ti ze závitovek, případně z ochranné desky poteče špína a udělá šmouhy na omítce. Jestli na zeď prší, stejně tomu úplně nezabráníš.
Taky mám svařený držák na zemi, zatížený jedou dlaždicí shodnou s dlažbou. Do zateplené fasády jsem nechtěl dělat další díry. Je těsně u zdi, takže nikdo o přívod nezakopne.
OT:
Pro informaci:
Na domě máme podobný držák z plastické hmoty, když je tam hadice a svítí na něj slunce, dost měkne a pod vahou hadice se deformuje.
Zeď je z poctivých cihel a případné ušpinění omítky neřešíme.
https://www.prodejcerpadel.com/4895-nas ... ak-hadice/
A kutilmile - nelituju tě