elektromobilita

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasjedno

#826 Příspěvek od tomasjedno »

Jo, taky se uvádělo, že se tak dá s chcíplým motorem uniknout ze železničního přejezdu. No s mým autem ne - nedá se startovat bez sešlápnuté spojky.
EKKAR

#827 Příspěvek od EKKAR »

Platilo to pro všecky dopravní prostředky BEZ ZBYTEČNOSTÍ = bez nejrůznějších kurwítek, nameldovanejch z Brusele. Od doby, kdy se konstrukce dopravních prostředků řídí požadavkama gréténů a podobně mentálně deprimovanejch existencí, se svět fprdél obrací a užitečný věci se zavrhujou, aby byly nahrazený kupou naprosto zbytečnejch a předraženejch vulvovin ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#828 Příspěvek od Cust »

Jaroslav Ekkar Seifert :lol:
rnbw

#829 Příspěvek od rnbw »

U mna to ide, obcas sa mi podari poskocit pri startovani, ked zabudnem vyradit rychlost. Startujem bez spojky. Ale auto je z minuleho tisicrocia.
_luky_

#830 Příspěvek od _luky_ »

Ruprecht píše:Tady jsem se dočetl o "prodlužovači dojezdu v podobě zážehové patnáctistovky s výkonem přibližně 150 kW".

A ta pátnáctistovka s výkonem 150kW tě nepraštila do očí..? K čemu by taková věc byla? Předpokládám, že dotyčný novinář se sekl o nulu. V takovém okamžiku obvykle přestávám číst, protože moje důvěra ve správnost zbylých informací je nulová.
Jinak "prodlužovač dojezdu" patrně bude doslovný překlad "range extender" což je zažité označení pro zabudovanou elektrocentrálu. Od běžných vozidel na spalovací pohon a hybridů se to liší tím, že mezi spalovacím motorem a kolama není hřídel, ale generátor a motor. Což není úplně převratné řešení, už se pár desítek let používá, obvykle jako diesel-eletrické soustrojí".

I když to na první pohled vypadá úsměvně, z technického a praktického hlediska je to báječná věc. Bohužel pro nás předpokládám, že se to nevejde do nějaký tabulky, takže se to v Evropě nedá vyrábět.
Výhody (z mého pohledu):
- spojuje výhody elektroauta a spalovacího ("rychlé tankování" a zároveň drtivou většinu cest to zvládne jen na baterky)
- ten motor může být velmi malý (10-15kW stačí), lehký a navíc běží v optimálních otáčkách a zatížení (=vysoká účinnost, snadné naladění, jednoduchost)
- vysoká účinnost (spalovací mluvou "nízká spotřeba l/100km")

Šlo to koupit v BMW i3 (verze v "REX" v názvu). Tam je nějaký dvouválec pod podlahou kufru.
EKKAR

#831 Příspěvek od EKKAR »

Cust píše:Jaroslav Ekkar Seifert :lol:
Pokud přirovnání, tak prosím radši ke Karlovi Čapkovi. Nemám básnický střevo jako pan Seifert ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Cust

#832 Příspěvek od Cust »

Karle, já když čtu tvoje příspěvky, tak si vybavím Seiferta. :-)
ransom

#833 Příspěvek od ransom »

Já zas logopedickou poradnu.
Čapkovi je myslím jazykově bližší i Babiš...
EKKAR

#834 Příspěvek od EKKAR »

Pavle, radši si nepřej vědět co nebo kdo se vybavuje MNĚ, když tady čtu některý posty ...
Celeron

#835 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše: aby byly nahrazený kupou naprosto zbytečnejch a předraženejch vulvovin ...

Pádlová převodovka je podle tebe zbytečná a předražená volovina? :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#836 Příspěvek od rnbw »

To je dobre akurat do zavodneho auta. Do normalneho staci manual alebo klasicky automat, kde zvolis akurat PRND. Ale automat tiez v polohe D nenastartujes.
ransom

#837 Příspěvek od ransom »

EKKAR

#838 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:
EKKAR píše: aby byly nahrazený kupou naprosto zbytečnejch a předraženejch vulvovin ...

Pádlová převodovka je podle tebe zbytečná a předražená volovina? :roll:
Jo, protože NORMÁLNÍ ŘIDIČ umí manuálně řadit na 2 šlápnutí nahoru i dolů (dolů s meziplynem) a nepotřebuje k tomu 10 kilo mechatroniky a nevímkolik řádků počítačovýho kódu. Skutečnost, že je někdo lenoch, není pro mne důvodem používat zbytečně komplikovaný kurwítka všema ostatníma. Já neodsuzuju automatizovaný špajzky pro ty, co řadit nemůžou třeba z důvodu, že mají jen 1 ruku nebo jsou jinak zkriplovaní, ale normální řidič má řídit a ne si jen zadarmo vozit prdel ... A platí to i pro profitočvolanty - dokud museli skutečně ŘÍDIT a přitom i ŘADIT a u toho řazení přemejšlet, aby si nezmrvili kola ve špajzu, nikoho z nich nenapadlo jet s nohama vyhozenýma na palubku a čumět přitom na video, hrabat se na tabletu ve fejsbůku nebo přičmoudlý stopařce v mezinožce. V momentě, kdy elektronika a mechatronika převzala tuhle práci, násobně přibylo nehod "dospělejch aut" způsobenejch nevěnováním se provozu kolem sebe. Zakázal bych pro ně tyhle vychytávky - dokud se museli věnovat řízení, neměli čas dělat cypoviny.
Celeron

#839 Příspěvek od Celeron »

To je dobrý, automat mám přes 20 let, (nejdřív T, pak pádla) najel jsem na něj skoro 450 tisíc a nikdy jsem s ním neboural. Nojo, ale jsem línej a blbej řidič.
Ješte nám napiš, že nesynchronizovaná převodovka je lepší než synchronizovaná a začnu si něco myslet. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#840 Příspěvek od ransom »

Já bych Karlovi sebral kromě synchronů i posilovač řízení a brzd. A nazul diagonální gumy s dušema! Protože to teprve udělá echt řidičský auto.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“