Výpadky DVB-T2 signálu
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Na rozvodu se nic nezměnilo a teplotou to taky nemůže být, začalo to v lednu. Vloni na půdě bylo skoro 60℃ a žádnej problém.
Kámoš antéňák s Kathreinem před dvěma roky umřel, další to už nedělaj a nebo jsou tak starý a tlustý, že na tu půdu poklopem neprolezou.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak vím, že Šedivý st. už nedělá, mladej radši dělá soláry a další anténář zase radši půjčuje vozíky a nevím co ještě.
Bez pořádnýho měřáku typu aspoň Rover s echo analýzou se nehneš, pokud to chceš řešit sám, tak začni Teroz-em č.513. Pak vyhoď toho Záborce , dej tam podle potřeby něco "akorát" a pokračuj na rozbočení....
- scorpions-cz
Původní Tatarex jsem zatížil odporem na 100mA. A za chvíli se děly věci. Napětí na výstupu najednou zmizelo a dokud jsem Tatarex na cca půl minuty nevyškubl ze zásuvky, tak se napětí neobnovilo. Přitom na elytu před 78L12 napětí bylo. A když jsem snížil zatěž na 85mA, tak asi po 15 minutách celej adaptér chcípnul. Trafo žhavý, rozpojila tepelná pojistka a trvalo to cca 3-5 minut, než zase sepla. 78L12 taky jak pětník, tak jsem ji vyměnil. Jo zapoměl jsem, že pokud jsem na výstupu 78L12 udělal šlus, napětí se už do vyškubnutí adaptéru ze zásuvky neobnovilo.
A ejhle, s novou 78L15 100mA dává už 15 minut, trafo je jen vlažný, 78L12 taky. Když jsem zkusil zkrat na výstupu Tatarexu, tak se po odstranění zkratu okamžitě 12V vrátilo.
Takže 2 závady, něco hnije v zesáku a ten velkej odběr asi upekl 78L12 v adaptéru. To ztrácení signálu dělalo vypínání teplotní pojistky nebo 78L12.
Dnes už na to kašlu, zítra odpojím zesák a kouknu co se v něm děje.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!