Výpadky DVB-T2 signálu

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
scorpions-cz

#16 Příspěvek od scorpions-cz »

A co zavolat někoho s měřákem? :lol:
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Hmm, když je to nahodilý a udělá to 1-2 x za týden a pak třeba 14 dní nic.
Na rozvodu se nic nezměnilo a teplotou to taky nemůže být, začalo to v lednu. Vloni na půdě bylo skoro 60℃ a žádnej problém.
Kámoš antéňák s Kathreinem před dvěma roky umřel, další to už nedělaj a nebo jsou tak starý a tlustý, že na tu půdu poklopem neprolezou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dred

#18 Příspěvek od dred »

" tiež som v podobnej situácii"... :lol:
Ale stačí "obyčajný" multimer a aspoň zistíš, či je medzi šasi/ GND a prívodnými káblami (anténne/AV/HDMI) nejaký rozdiel v tej "slučke" po rozpojení.. meral som len voči kostre a bolo tam nejakých "pár" V navyše..a nerobí to dobrotu!!
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Večer odpojím anténu Panasonika v přízemí a v patře odpojím vše co je připojený přes HDMI aby Panasonic v patře byl jen jedinné zařízení na rozvodu TV a uvidí se. Pak by tam žádná smyčka neměla být.
Jirka

mi-ro

#20 Příspěvek od mi-ro »

LTE v 800MHz je na Gymplu a kostele Sv. Vavřince. To je od tebe 350 a 400m. Jestli tam nemáš zádrž a zesilovač s vyšroubovaným ziskem 20dB a víc, může ho LTE spolehlivě zahltit pakety.
..to bude jen ňákej odpůrek
dred

#21 Příspěvek od dred »

Celeron píše:Pak by tam žádná smyčka neměla být.
Prajem veľa zdaru.. :agree:
decmen

#22 Příspěvek od decmen »

Jirko, co tam máš za anténu? Ještě dlouhou colorku?
Jinak vím, že Šedivý st. už nedělá, mladej radši dělá soláry a další anténář zase radši půjčuje vozíky a nevím co ještě.
Bez pořádnýho měřáku typu aspoň Rover s echo analýzou se nehneš, pokud to chceš řešit sám, tak začni Teroz-em č.513. Pak vyhoď toho Záborce , dej tam podle potřeby něco "akorát" a pokračuj na rozbočení....
scorpions-cz

#23 Příspěvek od scorpions-cz »

Bez měřáku -POKUS OMYL :lol:
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Tak zemní smyčky to taky nejsou, v celým baráku byla na rozvod připojená jen jedna TV a zase to samý. Takže už jen zbývá, že zesilovač zešiluje z nějakýho LTE xindlu někde poblíž. :evil:
Jirka

jasnap

#25 Příspěvek od jasnap »

Jestli nemáš koax s dvojitým stíněním, tak ho zkus vyměnit. Je lepší "silnější" anténa a slabší zesilovač. Mě pomohla až úzce směrová anténa(15dB), mám vysílač a BTSku v úhlu asi 20 stupňů. Když před pár lety spustili LTE zmizela mi polovina programů.
mi-ro

#26 Příspěvek od mi-ro »

Na co měnit koax? Když máš od antény několik stovek metrů 800MHz vysílač s výkonem desítky Wattů v digi paketech které navíc migrují a dole máš zesilovač který chodí klidně přes 1GHz, se nelze divit výpadkům DVB-T2.
jasnap

#27 Příspěvek od jasnap »

No právě proto, i když vyřeší anténu, LTE může prolézt do koaxu a ovlivňovat zesilovač. Proto upozorňuju na obyč. koax proti kvalitnímu.
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

Dnes odešel 12V/0,25A Hi-Link, kterej jsem dal na zkoušku místo původního tráfkovýho adaptéru Tatarex. Po jednom dni provozu, což se mi u nich nikdy nestalo. :evil: To mě malinko nakrklo a trklo a vzal jsem na půdu multimetr a ten zesák žere s kolísáním 75-90 mA. 8O
Původní Tatarex jsem zatížil odporem na 100mA. A za chvíli se děly věci. Napětí na výstupu najednou zmizelo a dokud jsem Tatarex na cca půl minuty nevyškubl ze zásuvky, tak se napětí neobnovilo. Přitom na elytu před 78L12 napětí bylo. A když jsem snížil zatěž na 85mA, tak asi po 15 minutách celej adaptér chcípnul. Trafo žhavý, rozpojila tepelná pojistka a trvalo to cca 3-5 minut, než zase sepla. 78L12 taky jak pětník, tak jsem ji vyměnil. Jo zapoměl jsem, že pokud jsem na výstupu 78L12 udělal šlus, napětí se už do vyškubnutí adaptéru ze zásuvky neobnovilo.
A ejhle, s novou 78L15 100mA dává už 15 minut, trafo je jen vlažný, 78L12 taky. Když jsem zkusil zkrat na výstupu Tatarexu, tak se po odstranění zkratu okamžitě 12V vrátilo.
Takže 2 závady, něco hnije v zesáku a ten velkej odběr asi upekl 78L12 v adaptéru. To ztrácení signálu dělalo vypínání teplotní pojistky nebo 78L12.
Dnes už na to kašlu, zítra odpojím zesák a kouknu co se v něm děje.
Jirka

masar

#29 Příspěvek od masar »

A kouzlo pominulo:) Docela prozaické.
mi-ro

#30 Příspěvek od mi-ro »

Jansap, LTE neleze do koaxu stíněním ale úplně legálně anténou. Konec UHF byl 790MHz. Na to byly antény stavěný tak proč by nesejmuly LTE 800. Dokonce i se ziskem. Takže buď antény který jsou dneska jen do 50k a vrch mají strmě uříznutý a nebo do přívodu LTE filtr. Ale jak vidíš, co závada, to originál. Jirkovi sporadicky kolaboval stabec ve zdroji. A 70-90mA se mi zdá jako odběr taky dost. Většina 2st zesilovačů si řekne o 20-30mA.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“