Formátování SSD
Moderátor: Moderátoři
Formátování SSD
Už hledám několik hodin, dostávám se zpětně na stránky, kde už jsem byl, stáhnul jsem nějaký Dashboard, který by měl USB umět vytvořit, ale tohle všechno i ostatní návody předpokládají připojení daného disku k počítači s nějakým OS. Já mám disk v NB a nevím, jak ho připojit k jinému počítači.
Nevíte někdo, kde sehnat tu utilitku na bootovatelné USB? Díky moc.
Instalace skončí touto obrazovkou a F8, případně Enter jen problikne obrazovka a nic jiného, krom CTR+Alt+Del nefunguje.
https://linuxmint-installation-guide.re ... /burn.html
. . . nebo tohle
https://www.everydaylinuxuser.com/2014/ ... r-usb.html
- josef_novak
Kdysi jsem potřeboval zprovoznit nějaký PC s Win 2000, který vyžadoval heslo. Stáhl jsem si a vypálil, tehdy ještě na DVD, nějakou mini Linuxovou distribuci, ve které byla utilitka pro smazání hesla. Nic jiného to neumělo a mělo to jen pár MB. Něco jsem našel, MiniTool Partition Wizard, ale nechce se mi platit 60$
Takže hledám něco free, co mi umožní práci s SSD diskem bez OS. Jestli by to šlo přes plnou Linuxovou distribuci, třeba toho Mintu, spuštěného z USB jako portable, to ale vyzkouším.
(Re)Instalace těch Win probíhá tak, že po spuštění z USB se pouze zobrazí logo Win - ty sešikmený čtyři obdélníky - pak chvilku nic a pak se objeví obrazovka viz výše. Jako by si to kontrolovalo připravenost k nové instalaci a narazilo to na problém. A nejde s tím nic jiného dělat.
- josef_novak
Pokud zapnu NB a nechám ho, ať nabootuje z SSD, skončí to hláškou:
Non-System disk or disk error
replace and strike any key when ready
Pokud mám v NB USB s Win 10, po staru NB stisknu F9, to je výběr, odkud chci nabootovat. Vyberu USB a dám enter. Na obrazovce se objeví logo oken, pak se chvilku nic neděje a skončí to tou chybovou obrazovkou. Nic mezitím NENÍ.
Pokud to nepíšu srozumitelně, tak to natočím na video... už nevím, jak to vysvětlit..
- josef_novak