Lepitelný plastový distanc sloupky
Moderátor: Moderátoři
Lepitelný plastový distanc sloupky
Měl jsem toho 15 let pytel od Spoerle, některý došly a to, co jsem nakoupil v Láskovi či TME je z nějakýho nelepitelnýho sajrajtu nejspíš POM, PE nebo HDPE. Chtělo by to ABS nebo PET-G.
Tady bych si vybral, jenže z ABS a PET-G je nedělají. Je lepitelnej PS, PA-6 a PA-66? Otázka je jestli se budou chtít bavit při odběru řádově desítek kusů od typu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:Je lepitelnej PS, PA-6 a PA-66?
PS velmi dobře, polyamidy špatně (resp. s příslušnou aktivací trochu lépe, ale pořád žádná hitparáda).
Ale jak jistě víš, tak není lepení jak lepení. Natupo to chce vážně dobrou adhezi, pokud je to třeba v díře, přeplátované nebo "na rybinu", tak nároky nejsou zdaleka tak velké. Mezi spoje "na rybinu" částečně počítám i náležitě zdrsněný, či dokonce lehce "rozchlupacený" povrch.
K tomu PS: pokud vím, tak GM prodává distance právě z něj.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
JirkaZ: Na tom odkazu, co jsem dával tak PS-ka naštěstí mají. V GME jsou všechny závitovky nelepitelný z nylonu nebo polyamidu. Z lepitelnýho polystyrolu mají jenom trubičky.
Laborace s aktivátorama na PA mám už před mnoha lety za sebou. Drží to, ale žádnej spoleh.
Naniesť lepidlo, nahrievať horúcim vzduchom 5 minút, 3min nechať ochladnúť, pritlačiť a podržať pár minút (zafixovať) Výsledok naozaj prekvapivý
Chtěl jsem ty sloupky zalepit do dna krabice a na ně šroubovat desky. Ale poradil jsem si, použil jsem nylonový šroubky skrz dno krabice, takže bezpečnost "před elektrikou" zachována.