Pračka Electrolux EWS1045 - chyba ke konci prací fáze
Moderátor: Moderátoři
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Pračka Electrolux EWS1045 - chyba ke konci prací fáze
než to o víkendu kuchnu, rád bych se poradil, jelikož jsem pračku ještě nikdy neopravoval. Pračka se začala chovat následovně: Pračka zahájí prací fázi, napustí vodu, ohřeje ji na požadovanou teplotu a pere. Cca po půl hodině až hodině praní dojde k problému. Zatím jsem nevypozoroval, zdali je čas náhodný, nebo jde o samotný konec pracího cyklu, kdy se má spustit vypouštěcí čerpadlo. Z osmi pokusů 4x program zamrzl a zůstal blikat, 2x se zcela zaplnila vodou a pěnou a začala přetékat (program v tu chvíli normálně pral dál) a 2x vypustila vodu a začala úspěšně dál ždímat. Pokud program v dané fázi ručně stornuju a dám nouzové vypuštění, případně máchání a ždímání, toto proběhne ok, pračka vypustí a odemkne vrátka. Můj tip je buď zahnojený hladinový senzor, nebo studeňáky na elektronice. Kdyby to bylo smítko nebo netěsnost v solenoidu, pračka by se přeplňovala mechanickou vinou, při vypouštění, ždímání, i vypnutá. Máte ještě další tip, co zkontrolovat? A nevíte, jestli jsou u daného modelu v hlavním motoru a v čerpadle uhlíky, nebo jsou to BLDC?
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Nenapsal jsi značku pračky, ani stáří.