TESLA Color Oravan-divny obraz
Moderátor: Moderátoři
Pokud se povede budu rád když někdo poradí na co se zaměřit.
- Přílohy
-
Signal2.jpg- (78.29 KiB) Staženo 71 x
miroja píše:Mas to tam aj cez AV vstup (ak nie, pozri elyty v OMF)?
Pruhy mám i při odpojení antény a naladění voliče mimo kanál.
- Přílohy
-
Bez_signalu.jpg- (89.48 KiB) Staženo 63 x
-
Návštěvník
Jinak si myslím, že pokud těch cca 550 Hz není slyšet ve zvuku, pak ten signál pruhů vzniká až za modulem OMF. Zkus vytáhnout desku dekodéru, jest-li to nejde odsud. V každém případě si myslím, že to ukazuje na nedostatečnou kapacitu některých filtračních kondenzátorů. Místo závady by mělo být snadno odhalitelné osciloskopem.
- Přílohy
-
oravan.jpg- (44.38 KiB) Staženo 72 x
Dnes jsem měl možnost půjčit moduly s Aleše jsou stejné.
Po přehození Pečka televize šlape bez problémů
Přezkoušel jsem elyty v modulu P všechny jsou OK.
Byl bych rád na které kondy se ještě zaměřit.
Popřípadě jak hledat závadu bez osciloskopu jedná se zřejmě o těch 550 hz jak píše Masar.
Díky.
kondik píše:Ten TV nema AV vstup.
VSETKY Oravany maju AV vstup/vystup aj s prepinanim +12V. Ma ho aj Brozik, Manes... nakoniec, fotografia ma predbehla
Tak len pre uplnost aj popis pinov a signaly na nich:
- Přílohy
-
DIN_AV.gif- (5.86 KiB) Staženo 89 x
Jinde po Evropě byla tímto konektorem vybavena spousta televizí i VCR, jen, než to došlo k nám, už vládl scart.
Celkem se nedivím, žes ho neznal.
Mozno sa to niekomu hodi, ze Oravan sa da prepnut vdaka tomuto konektoru len prepojenim pinov 1 a 5 (bez potreby privedenia externeho napatia +12V ako na SCART-e).
To je jedno jaky konektor hlavně že to AV vstup mělo. Poslední Rubiny ho měli taky. Akorat si nevzpomenu na bodel Seleny který měl DO ale neměl AV vstup.Hill píše:K nám se tato vymoženost nějak nestihla dostat, tento konektor měly Oravany a Libuše (to byl vlastně Videoton dělaný pro Multiservis), k TeslaRubínům a Elektronice C431D šel dodělat (jen modul přepínače nějak nebyl dostupný), u jiných modelů ho nepamatuji.
Jinde po Evropě byla tímto konektorem vybavena spousta televizí i VCR, jen, než to došlo k nám, už vládl scart.
Celkem se nedivím, žes ho neznal.