Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Dneska.... Ta samá jako před půlrokem.
Hezky šetrně odložená a i ve vnitřku jako nová. Tonerové válce krásně pokryté tonerem. Tonery čisté jako čerstvé. Jenže..! Po zapnutí žije, ale nejde displej. Kontrolou zjišteno, že už v panelu někdo byl. Moje rozborka a diagnoza.. Prasklý tišťák. Nejspíš to schytala. No, zkusím si procvičit ruku a oči.
Přílohy
P4250104 1 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Pred opravou spojov plosak poriadne zlep (sekundovym lepidlom + asi to bude vyzadovat aj podlepenie vhodnym kusom niecoho), nech sa ta prasklina nehybe. Prerusenych spojov tam je dost, ale nie su velmi nahusto, tak by nemal byt problem.
Věřím, že nejvíc mu chybí ten nulový odpor vedle U2 - ten je v napájení. A nejspíš dostala ránu ze vzteku. Měl sem takovou Aiwu, panel prasklý v několika místech
Po slepení vteřinovkou je to pájení hnus - asi bych podlepil radši něčím jiným a zalil až po pájení
Zvláštní je, že vůbec není poškozený ten plastový, ovládací panel. Ani škrábnutí. Pod tím panelem není ani zrníčko prachu.
Ta tiskárna je vevnitř úplně čistá. Nechápu.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zatím jsem se k tomu nedostal. Vypadá to, že ten prasklý tíšťák tam je odnovoti. Ta mašina podle toho jak vypadá, nikdy nejela.
Jiný nález. Elektrický psací stroj. Zase šetrně odložený v bublinkové fólii. Velice zachovalý, vevnitř čisto. Bylo u toho přiložené italské typové kolečko. Funkční. Kdyby ho někdo chtěl tak za stovku ať se mi zaplatí cesta tam a zpět do SD.
Přílohy
Tiskárna.jpg
Psací stroj.jpg
No schválně Miro, jestli taky bude hlásit problém s Cartridge, stejně jako ten Samsung co jsi mi dával.. Ani jsem netušil, že ti Samsung & HP budou spolu nějak spolupracovat. Ten systém vypadá stejně (C480W).
HP kupil vyrobu tlaciarni od Samsungu a toto je asi vysledok.
Pisaci stroj pekny. V robote pouzivam jeden na popisovanie samolepiacich stitkov. Vyzera to lepsie ako pisane rukou. Tlaciaren sa pouzit neda, pretoze tam musi ist cely papier.
Dneska dvě kalkulajdy. Ta levá, docela chytrá, měla uhnitý kontakt pod knoflikovou baterii. Funkční. Půjde zpátky. Nepotřebuju.
Ta druhá z CCCP je i s návodem na použití. Nebyl zdroj. Nevíte čím ji nakrmit a polaritu?
Přílohy
Kalkulačky.jpg
MiraSt píše:...Ta druhá z CCCP je i s návodem na použití. Nebyl zdroj. Nevíte čím ji nakrmit a polaritu?
Je s NiCd akumulátorama, 4ks formátu knoflíku, ale menší než československý NiCd225, zdroj byl 6V. Byla schopná "jet" na zdroj a zároveň dobíjet vestavěný aku, nebo jen nabíjet. Displej je LEDkovej s čočkama nad 7-segmentovýma zobrazovačema, červenej. Ty baterky budou na tuty pryč, dá se použít při napájení 5-6V DC kabílkem. Ale kromě základních funkcí + - x : nic dalšího neumí ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!