Stavba subwooferu - zamyšlení před realizací

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samponek

#16 Příspěvek od samponek »

Natoč trafo na amorfní jádro, nechej lampový konec a nebude ti nic ořezávat basy, nebo kup čínský déčko s IRS2092S, tam taky žádné ořezání basů nebude.
ransom

#17 Příspěvek od ransom »

mirku píše:ty bedny se dají povýšit na podstatně jiný level úpravou

Dávno bych navrhnul přesně totéž. Ale ona to není úprava zadara. A tazatel podle všeho nechce moc do beden investovat (i když bylo by to levnější než sub).
JirkaRCK
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JirkaRCK »

Ahoj, úprava je zajímavá, koukal jsem, že se pár těch výškáčů dá pořídit za litr. Záleží ale, kam se celkově vydat... Já nechci říkat, že ty peníze investovat nechci, ale asi by byla opravdu blbost k zespodu mrtvým výstupákům a nevalným bednám stavět subwoofer se "slušným měničem" za 10k nebo za víc a pak se ještě pouštět do výšek, které jsem původně ani nepovažoval za problém. Řešení bude spočívat zřejmě v tom, že si ještě jednou poslechnu ty Audiotony s kalotovejma výškama a rozhodnu se, které z nich v obýváku nechám. Subwoofer buď řešit nebudu, nebo udělám nějaký lowend, kterým se nikde na fórech nebudu chlubit, abych to nemusel poslouchat a vysvětlovat. A budu se soustředit spíš na to, že postupně začnu projekt s lepšíma výstupákama a k němu se pak jednou poohlídnu po lepších bednách...
rudolf02

#19 Příspěvek od rudolf02 »

No, ty 1PF06708 nepokládám za špatné. Daytony mám připravené, dosud jsem se k tomu nedostal. Také jim prospěje větší objem, lépe vyzní basy.
Co se týče basů, pro kuchyňský poslech více upřednostňujeme maďarské supermaxe, jedou od 50Hz.
Jinak náhradní odporová zátěž, osciloskop, generátor a propísknout kmitočtový rozsah zesilovače pro různý výstupní výkon. Je to občas velice zajímavé.
Pak připojit bedny a projet to na subjektivní poslech. Pozor, bedny v rozích mají basy výraznější. To opakuji známé věci.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“