Fiat doblo cargo 1,3JTD

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
scorpions-cz

#16 Příspěvek od scorpions-cz »

Hubert_79
Dík za věcnej příspěvek. To mi fakt problém pomohlo vyřešit.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Turbodmychadlo bude vždycky TROŠKU žrát olej - je to z toho důvodu, že má hřídel plovoucí v kluznejch futrech na olejovým filmu, dodávaným pod tlakem - a aby se teplem zdegradovanej "okraj" mazací vrstvy, kterej je v bezprostředním kontaktu s horkým prostředím vejfukový strany nevracel zpátky do mazacího systému, kterej by se tím zasíral, počítá se prostě s určitou ztrátou odnosem a spálením. Nesmí to samozřejmě překračovat zlomky %, jinak se dehet splaší a "sežere sám sebe" - jako se to stává, když se vylágrujou na hřídeli turba futra a olej tam začne chcát proudem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
scorpions-cz

#18 Příspěvek od scorpions-cz »

to jo, ale né 2l na 1500km :o
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Napsal jsem "nepřekročit zlomky %". Vím o fáfuli r.v.2004, která i s atmosférou 1,4 žere litr na 700km - jenže to je "stokoňka" a u těch je to typická závada (vyhřátý stírací kroužky) a taky jsem jezdil "šáde" se spotřebou litr oleje na 20litrů benzínu - byla horší jak kozí dech ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
scorpions-cz

#20 Příspěvek od scorpions-cz »

Tak v servisu odpojili trubku od turbovýho chladiče a vytekl tak velkej panák oleje, a u odvětrání taky jenom něco málo. Tak teď raďte kudy to ten olej žere :o
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“