Kompatibilita krimpovacích kleští

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Kompatibilita krimpovacích kleští

#1 Příspěvek od Celeron »

Přišly mě od Raselu čelisti HT-336G na SMA a BNC šestihrany. Vytáhl jsem málo používaný kleště na topný fólie a přehodil jsem čelisti. A jobovka, při stisku byly u otočnýho čepu sevřený a nakonci ještě 4 mm chyběly. Tak jsem vytáhl další troje kleště a zkusil přehodit do nich. A zase némlich to samý jen se měnila šířka nedovření a nebo se musely ručně vracet vypínací packou.
Tak jsem to začal zkoumat a moje představa o kompatibilitě kleští a čelistí odešla někam do řiti. Samotný čelisti mají v sevřený poloze šířku výřezu pro kleště od 12,2 do 13,6 mm a sevřený kleště bez čelistí jsou 10,9 do 12,9 mm.
I ty s nejširší kleště s čelistma na SMA a BNC nefungují.
A propo, na co je na kleštích to kolečko + - s šesti výřezy pro hlavu šroubů?
Na origo kleštích s čelistma na plechový dutinky na zakončení lícna to kolečko vůbec není a taky makaj. Dosud jsem si myslel, že to kolečko je právě na regulaci dovření kleští ale ani v nejzašších polohách žádnej vliv. No to jsem si zase nakálel na palici. :roll:
Co s tím? Koupit od Raselu samotný kleště HT336 FM a čekat týden než to dorazí a nebo si tyhle abnormálně široký čelisti přebrousit na magnetce nebo to zkusit líznout na frézce, což by bylo hned, podle pilníku to zase nějak šíleně tvrdý není.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Tiez mam asi 3 znacky kliesti, ktore vyzeraju takmer rovnako, ale celuste sa zamenit nedaju...
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

existuje sada čelistí, která ale funguje jen s konkrétními kleštěmi . . .

https://konektor-kabel.cz/krimpovaci-kl ... ez-celisti
martinkopp

#4 Příspěvek od martinkopp »

Pokud máš obyčejné čínské kleště, lepší prodejci uvádějí do kterých jsou prodávané čelisti určeny, viz třeba tady https://vi.aliexpress.com/item/32863408595.html

Točítko je na nastavení maximální síly lisování. Například u fastonů je celkem jedno co tam nastavíš, ale třeba u HX jsou na nejvyšší přítlak už moc rozmáčklé.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“