Využití starých SetTop boxů?

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

Využití starých SetTop boxů?

#1 Příspěvek od kulikus »

Jde nějak rozumně použít tuner ze starého SetTop boxu? Třeba jako konvertor pro SDR? Nebo je jeho výstup (tuneru) už digitální?
Nebo jen na součástky a krabku?
dred

#2 Příspěvek od dred »

Asi len B je správne 8-) Tiež mám "výstavku" STB, DK, DVD,VCR...

V jednej krabici mám spravený DDS generátor a druhá čaká na dokončenie rozmietaného NF generátora :lol:

Niekedy sa dá použiť ešte SMPS zdroj pokiaľ je na oddelenej doske...

Tiež som sa vypytoval čo z toho urobiť... bez rozumnej odozvy.
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Nepoužitelné krámy -> sběrný dvůr
většina neumí číst formát T2 jako můj Sencor 2013 M4
spálená tlumivka zdroje - funguje i bez, nechce někdo?
zastavte se k večeru, za flašu tokaje z Tesca :(
(jo, zatím využívám jako čtečku flešky pro starý TV
CRT bez USB)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Tady jsem nabízel nepoužitý Technisat Digipal. Ani za poštovné ho nikdo nechce..
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Stronga se syntézou laděným modulátorem ještě občas zapnu jako zdroj signálu pro analogové televize, ať nezapomenou běhat. Modulační signál poskytuje USB flash.
Při přelaďování multiplexů jsem si takto pouštěl monoskop a podle obrazu přelaďoval kanálové propusti, dokonce jsem tak nouzově přeladil dvě vložky Alcad ZG, když jsem neuhlídal termín a včas se nedostal k lepší technice (s tou by to bylo pohodlnější a rychlejší, možná i přesnější). Obě kanálové vložky v sadě slouží dodnes, už nebylo třeba je doladit.
Pro případ, že bych ještě někdy potřeboval doladit nějakou zádrž nebo propust, si ten settopbox stále ještě suším.

Ostatní DVB-T settopboxy můžou posloužit krabičkou, v lepším případě zdrojem, nebo jako přehrávač některého videoformátu v SD rozlišení, když se najde analogový vstup, který by to ocenil.
Ten Technisat Digipal 2 mě mrzel nejvíc (hlavně pro celkem dobrý souhlas údaje o vstupním signálu a bitové chybě s mnohem dražší profesionální měřicí technikou, ovšem ten číselný údaj byl k dispozici až s rozeznaným signálem, takže v DVB-T2 nezobrazil ani tu úroveň). A příliš kulatá krabice byla pro vestavbu něčeho jiného poněkud nepraktická.
Ostatně už se dlouho recyklují i settopboxy pro DVB-T2 k plackám, které T2 neumí.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Jj - především STB v plech. krabičce (bývá hranatá). Krabičku použít na vestavbu "něčeho".
Často mívají na zadním panelu jak síť. vypínač, tak někdy i pojistkový držák; vč. "pevné" síť. flexošňůry :wink:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od judeware »

Killroy píše:Tady jsem nabízel nepoužitý Technisat Digipal. Ani za poštovné ho nikdo nechce..
Protože např. já jich mám nakřečkovaných asi deset. Ke SCARTovým televizorům jako zdroj zkušebního AV signálu (jeho OSD menu).

Ostatní DVB-T settopboxy můžou posloužit krabičkou, v lepším případě zdrojem, nebo jako přehrávač některého videoformátu v SD rozlišení, když se najde analogový vstup, který by to ocenil.
Podtrhuji. Některé Sencory s TNYxxx rozebírám na součástky (celá primární strana zdroje). Občas se hodí tlačítka, vypínače, konektory... I ty šnůry.
teufel

#8 Příspěvek od teufel »

Sháním na chatu set top box, který umí DVB-T2. Pokud má nefunkční zdroj, umím si ho opravit. Nemáte někdo?
Nejlépe Neratovice nebo Praha, případně pošta...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“