Využití starých SetTop boxů?
Moderátor: Moderátoři
Využití starých SetTop boxů?
Nebo jen na součástky a krabku?
většina neumí číst formát T2 jako můj Sencor 2013 M4
spálená tlumivka zdroje - funguje i bez, nechce někdo?
zastavte se k večeru, za flašu tokaje z Tesca
(jo, zatím využívám jako čtečku flešky pro starý TV
CRT bez USB)
Při přelaďování multiplexů jsem si takto pouštěl monoskop a podle obrazu přelaďoval kanálové propusti, dokonce jsem tak nouzově přeladil dvě vložky Alcad ZG, když jsem neuhlídal termín a včas se nedostal k lepší technice (s tou by to bylo pohodlnější a rychlejší, možná i přesnější). Obě kanálové vložky v sadě slouží dodnes, už nebylo třeba je doladit.
Pro případ, že bych ještě někdy potřeboval doladit nějakou zádrž nebo propust, si ten settopbox stále ještě suším.
Ostatní DVB-T settopboxy můžou posloužit krabičkou, v lepším případě zdrojem, nebo jako přehrávač některého videoformátu v SD rozlišení, když se najde analogový vstup, který by to ocenil.
Ten Technisat Digipal 2 mě mrzel nejvíc (hlavně pro celkem dobrý souhlas údaje o vstupním signálu a bitové chybě s mnohem dražší profesionální měřicí technikou, ovšem ten číselný údaj byl k dispozici až s rozeznaným signálem, takže v DVB-T2 nezobrazil ani tu úroveň). A příliš kulatá krabice byla pro vestavbu něčeho jiného poněkud nepraktická.
Ostatně už se dlouho recyklují i settopboxy pro DVB-T2 k plackám, které T2 neumí.
Protože např. já jich mám nakřečkovaných asi deset. Ke SCARTovým televizorům jako zdroj zkušebního AV signálu (jeho OSD menu).Killroy píše:Tady jsem nabízel nepoužitý Technisat Digipal. Ani za poštovné ho nikdo nechce..
Podtrhuji. Některé Sencory s TNYxxx rozebírám na součástky (celá primární strana zdroje). Občas se hodí tlačítka, vypínače, konektory... I ty šnůry.Ostatní DVB-T settopboxy můžou posloužit krabičkou, v lepším případě zdrojem, nebo jako přehrávač některého videoformátu v SD rozlišení, když se najde analogový vstup, který by to ocenil.