Hledám schéma měřáku DM-1

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

Hledám schéma měřáku DM-1

#1 Příspěvek od EKKAR »

Od Honzy "TAKJANa" jsem získal kousek historie = multimetr MESIT DM-1 - viz obrázek (je z Aukra - můj exemplář má zelený segmentovky).

Neválí se k tomuhle přístrojku někomu doma manuál se schématem nebo aspoň to schéma? Na netu jsem dokázal najít jen manuál k Mesitu VDM-1, což je modernější měřák s MHB7106 a LCD 3 1/2místným displejem, napájenej 9V destičkovkou, tohleto je s dederónským A/D převodníkem C520D (ekvivalent AD2020 Analog Devices resp. CA3162E Intersil) a dekodérem BCD/7segment D147D a napájením TTL +5V a z toho plynoucí relativně vysokou spotřebou, proto to má napájení interním zdrojem s trafáčkem na (tehdejších) 220V a ne baterkou. Uvnitř je navíc ještě relativně složitej vstupní zešilovač a usměrňovač s nějakýma (nejspíš FETovýma) operákama a s napájením ±15V. Prostě nic pro baterky.

Na obvyklejch "manuálovejch" webech jsem nic nenašel a Ujec Ghůůůghl se krom uvedenýho odkazu na už ukončenou aukci z roku 2021 tváří, že DM-1 vůbec nezná ...

EDIT: - doplněná fotka z Aukra s červeným displejem.
Přílohy
dm-1-mesit.jpeg
dm-1-mesit.jpeg
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 12 kvě 2024, 20:31, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Od Honzy "TAKJANa" jsem získal kousek historie = multimetr MESIT DM-1 - viz obrázek (je z Aukra - můj exemplář má zelený segmentovky).

Pro mě osobně není problém si ten multimetr na internetu najít jak vypadá ale někteří třebas budou marně hledat ten obrázek ve Tvém příspěvku jak na něj poukazuješ. :wink:
Nic ve zlém, stává se.
masar

#3 Příspěvek od masar »

Kdysi o DM-1 psali na webu Svetelektro. Autor s nickem muziker se na návod odvolával, snad ho ještě bude mít. Z webu radiohistoria návod stáhnout nejde.
:wink:
mirku

#4 Příspěvek od mirku »

stačí napsat p. Cingelovi, rád pošle ...
elped77

#5 Příspěvek od elped77 »

Návod som oskenoval a nahral na:

Kód: Vybrat vše

https://webshare.cz/#/file/w1lzZFpjue/mesit-dm-1-om-cz-rar

Schéma tam buhužiaľ nie je.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

masar píše:Kdysi o DM-1 psali na webu Svetelektro. Autor s nickem muziker se na návod odvolával, snad ho ještě bude mít. Z webu radiohistoria návod stáhnout nejde.
:wink:
Na Soplwebu jsem byl, o návodu se tam mluví, uživatel "right13", kterej tam psal o tom, že tyhle měřáky opravoval už na střední, je ale bohužel zrušenej - jeho příspěvky jsou přejmenovaný na nick "neznámý" a jsou eliminovaný i veškerý možnosti kontaktu na něj. Takže zas nic ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
mirku

#7 Příspěvek od mirku »

right13 je i tady ...
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&u=12380
nebo na audiowebu
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Zkusím mu písnout ...
tornado6

#9 Příspěvek od tornado6 »

Zdravím majstri , našiel som tento meračik v dosť žalostnom stave , chýba mu komplet doska z displeyom , nemáte náhodou schemu zapojenia , prípadne komplet manuál , vopred dakujem. :)
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“