Hledám schéma měřáku DM-1
Moderátor: Moderátoři
Hledám schéma měřáku DM-1
Neválí se k tomuhle přístrojku někomu doma manuál se schématem nebo aspoň to schéma? Na netu jsem dokázal najít jen manuál k Mesitu VDM-1, což je modernější měřák s MHB7106 a LCD 3 1/2místným displejem, napájenej 9V destičkovkou, tohleto je s dederónským A/D převodníkem C520D (ekvivalent AD2020 Analog Devices resp. CA3162E Intersil) a dekodérem BCD/7segment D147D a napájením TTL +5V a z toho plynoucí relativně vysokou spotřebou, proto to má napájení interním zdrojem s trafáčkem na (tehdejších) 220V a ne baterkou. Uvnitř je navíc ještě relativně složitej vstupní zešilovač a usměrňovač s nějakýma (nejspíš FETovýma) operákama a s napájením ±15V. Prostě nic pro baterky.
Na obvyklejch "manuálovejch" webech jsem nic nenašel a Ujec Ghůůůghl se krom uvedenýho odkazu na už ukončenou aukci z roku 2021 tváří, že DM-1 vůbec nezná ...
EDIT: - doplněná fotka z Aukra s červeným displejem.
A kutilmile - nelituju tě
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Od Honzy "TAKJANa" jsem získal kousek historie = multimetr MESIT DM-1 - viz obrázek (je z Aukra - můj exemplář má zelený segmentovky).
Pro mě osobně není problém si ten multimetr na internetu najít jak vypadá ale někteří třebas budou marně hledat ten obrázek ve Tvém příspěvku jak na něj poukazuješ.
Nic ve zlém, stává se.
Kód: Vybrat vše
https://webshare.cz/#/file/w1lzZFpjue/mesit-dm-1-om-cz-rarSchéma tam buhužiaľ nie je.
Na Soplwebu jsem byl, o návodu se tam mluví, uživatel "right13", kterej tam psal o tom, že tyhle měřáky opravoval už na střední, je ale bohužel zrušenej - jeho příspěvky jsou přejmenovaný na nick "neznámý" a jsou eliminovaný i veškerý možnosti kontaktu na něj. Takže zas nic ...masar píše:Kdysi o DM-1 psali na webu Svetelektro. Autor s nickem muziker se na návod odvolával, snad ho ještě bude mít. Z webu radiohistoria návod stáhnout nejde.
A kutilmile - nelituju tě