Rada s EAGLEM

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Martin_R

Rada s EAGLEM

#1 Příspěvek od Martin_R »

Ahoj,
mám problém s generováním gerberů v eaglu. Je fakt, že tento soft používám pouze na domácí výrobu desek (tiskárna osvit vyvolání leptání) a nikdy jsem z něj negeneroval gerbery pro výrobu. Prostudoval jsem tuny návodů, tutorialů a nejsem schopen z toho dostat validní data pro výrobu.
Problém je, že teď potřebuju vyrobit na záchranu staršího zařízení několik desek (všechny stejné, tudíž pouze jedna) včetně masek, popisů a všeho. Od bývalého konstruktéra mám návrh desky právě v eaglu, kterou jsem maličko upravil a v domácích podmínkách úspěšně vyrobil.
Jenže potřeboval bych profi výrobu a k tomu docela rychle, tak bych touto cestou rád případně požádal někoho kdo by byl schopen mi tyto data (třeba pro pragoboard) vygenerovat. Už si s tím vážně nevím rady a i po několika pokusech mi právě zmíněný pragoboard oznámil, že to co jsem jim poslal není ono a nejsou schopni mi desky vyrobit.

Předem děkuji za pomoc.
Dekker

#2 Příspěvek od Dekker »

zkus se mrknout na easyedu ... co jsem koukal tak by měl umět otevřít eagl soubory a nikdy jsme neměli problém s vytvořením gerberu
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Mnohi vyrobcovia maju na webe postup, ako dostanes z roznych programov pozadovane data. A online system, kde data uploadnes a ukaze ti to nahlady plosakov.
Dumitru
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dumitru »

Ahoj tu je podrobný návod podrobný návod aj s potrebnými cam súbormi k stiahnutiu
HF_Tech

#5 Příspěvek od HF_Tech »

Zrovna Pragoboard má na stránkách návod pro blbý (Downloads). Člověk stáhne návod "Generování výstupů - EAGLE pro Windows" a "automatický JOB pro generování dat pro POOL servis z návrhového programu EAGLE".
V Board editoru ve file otevře CAM processor a otevře ten druhý stažený soubor a vybere, kam se mají gerber soubory uložit a dá "process job". A pak jen vygenerované soubory pošle výrobci.
Práce na dvě minuty.
JLCPCB má podobný soubor, jen výstupy mají pro jednotlivé vrstvy trochu jiné přípony.
Martin_R

#6 Příspěvek od Martin_R »

V tom případě jsem asi ještě blbější než předpokládají. Protože při pokusu o stažení automatického JOBu mi pouze vyskočí další okno s texťákem. Jako fakt si připadám jak retard. Popis u nich i všude jinde je víc než jasnej, ale mě to prostě nevytvoří požadovaný soubory.
HF_Tech

#7 Příspěvek od HF_Tech »

Prostě kliknu na odkaz pravým tlačítkem myši a dám z nabídky uložit odkaz jako...
Je to obyčejný textový soubor s příponou .cam
teufel

#8 Příspěvek od teufel »

CAM soubor pro výrobu je nejlepší stáhnout od výrobce PCB. Já vyrábím u JLC, ale CAM soubor mi nešel stáhnout, vždy se otevřel na webu jako text. Tak jsem ho skopíroval do textového souboru a ten přejmenoval na CAM místo TXT. Funguje to...
masar

#9 Příspěvek od masar »

A proč takové tanečky? Copak nejde kliknout na Soubor/"Uložit stránku jako..."?
:wink:
Martin_R

#10 Příspěvek od Martin_R »

Díky všem za rady. Už jsem se s tím popral a podařilo se. Desky jsou objednané.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“