Jednoduchý 2D CAD program
Moderátor: Moderátoři
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduchý 2D CAD program
Jestli to dobře chápu, tak pro takový úkolu je nejlepší použít nějaký 2D CAD program? Jestli ano, můžete mi takový doporučit? Neumím anglicky, tak potřebuju aby uživatelské rozhraní a návod byli v češtině a pokud možno i nějaké názorné příklady co a jak se v programu dělá.
Sice jsem našel asi ideální český program SchémataCAD, ale ten je pro jednorázové použití drahý a v demoverzi chybí některé značky a neumožňuje tisk.
-
petrfilipi
Hape píše:Neumím anglicky, tak potřebuju aby uživatelské rozhraní a návod byli v češtině a pokud možno i nějaké názorné příklady co a jak se v programu dělá.
Můžete zkusit český SW ProfiCAD provozovaný z flash disku pro kreslení elektro schémat jak pro silařinu tak i pro elektroniku. Je to v češtině. Nemusí se instalovat. Stačí si tu verzi co je ke stažení na tom odkazu nahrát na USB Flash disk a z něj se pak dá spustit z různých počítačů ve Windows. Obsahuje to knihovny různých součástek. Pro domácí kutilské použití je to zdarma s různými omezeními.
V návodu Jak začít jsou kromě popisů i různé odkazy na příklady a tady jsou k tomu i různé video návody.
Video návod: Kreslení elektroinstalace.
-
petrfilipi
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Vidím to na ten ProfiCAD. Zatím ho nemám stažený, podíval jsem se na web a asi by mi vyhovoval. Akorát jsem myslel topenářské schéma, ale elektroinstalační se bude hodit také. Teď akorát, jestli se mi podaří najít nějakou knihovnu s topenářskými značkami. Našel jsem jednu knihovnu značek ve vytápění pro AtoCAD, myslíte, že by šla použít v ProfiCDAu? Nebo jsou mezi těmi programy takové rozdíly, že nebude knihovna pro AutoCAD kompatibilní s ProfiCADem?
Kromě toho si v ProfiCADu můžete samozřejmě vytvořit svoje vlastní značky, které se stanou součástí Vaší knihovny k ProfiCADu. Zde je český video návod jak na to.
Zde je ke stažení archiv s verzí ProfiCADu, která je funkční bez instalace. Takže až si ten archiv stáhnete tak ho stačí jen rozbalit a hned bude ProfiCAD funkční bez instalace, kterou jiné CAD programy často vyžadují. Stačí jen spustit ProfiCAD.exe. Kromě toho si ProfiCAD můžete uložit třeba i na USB flešku a pak ji nosit sebou i s uloženými projekty, na kterých budete postupně pracovat a mít tak možnost v podstatě z kteréhokoli počítače s OS Windows ProfiCAD spustit z té flešky bez instalace a pokračovat na projektu.
Před deseti lety jsem si koupil program sPlan 7.0 Docela jsem spokojen. Teď je již dostupný i ve verzi 8.0 a snad i v češtině...
Ať tady nedělám reklamu, info o produktu najdete na: elvo-plzen.cz