Kroužková a jiná vazba dokumentů
Moderátor: Moderátoři
Kroužková a jiná vazba dokumentů
Je samozřejmě možnost rozdělit dokument do více svazků ale to bych velice nerad.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.spokojenakancelar.cz/plastove-krouzky-a-spiraly/1946-plastove-hrbety-pro-krouzkovou-vazbu-prumer-51-mm-baleni-50-ks.html
ale už sa v tom potom blbo listuje
vazbové kroužky 21-40, 41-55, 56-80, 81-100 listů
Dostal jsem před několika lety jednu učebnici, v původní podobě obtížně sehnatelnou, v podobě dvou svazků v plastové kroužkové vazbě. V jednom svazku necelých 300 stran, takže něco okolo 150 listů. Narozdíl od tlusté bichle se s tím dá žít.
Nevím, kde to kdo svazoval, místy je to děravé moc na kraji a bojím se, aby mi části knihy nevypadaly.
Plastová kroužková vazba pro 400 až 500 listů je ve skutečnosti oválná a některé „trny“ toho hřebenu mají i zámky, takže listy nevypadávají a skutečně to unese i plnou vazbu, když to chytneš za hřbet.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Proč devadesátky?
Protože to je kříďák a mám ho zásobu asi tak ještě na další 2 životy. Děda dělal v tiskárně (mi-ro ví, který) a jako zaměstnanec měl odvýzt do sběru cca paletu odřezu. No "koupil" ho za cenu sběru a ještě jsme na křížových padačkách z těch zbytků nastříhali A4 s výškou sloupce asi 2 metry.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:... dokument má čískování do 259, takže 130 listů devadesátky papíru. ...
Jirko - na svazek dokumentů 1 ÷ 2 cm silných (tlustých) jsem s oblibou používal desky s "pérovým hřbetem" (dle tloušťky svazku je třeba zvolit patřičnou velikost hřbetu).
Vrchní a zadní deska je tuhá (tvrdý papundekl) - vrchní desku otevřeš "namoc" (silou); plátnem polepený ocelový (pružný) hřbet se rozevře a do něj vložíš svazek dokumentů. Poté uvolníš vrchní desku a hřbet upevní svazek.
Pokud máš listy (stránky) ještě i číslované, tak jedním pohybem lehce svazek uvolníš (rozevřením hřbetu); vyndáš a vybereš si jen potřebné listy (stránky) a máš je k dispozici jednotlivě. A zase je lehce zařadíš nazpět (pomocí toho číslování; rozevřeš hřbet; vložíš zase celý svazek nazpět a uzavřeš (uvolníš) hřbet - a máš zase nazpět "knihu".
Často jsem je používal třeba na přenášení několika časopisů - chráněny před pokrčením
Druhý (mnou používaný) systém, je použití násuvných plast. hřbetů. Tady mohou být vrchní (titulní) i zadní strana z měkkého papíru - používal jsem ale vyztužení - použitím průhledné UH fólie.
Tento způsob je vhodnější pro nižší (tenčí) svazky:
"Vazba" pomocí násuvné, plast. lišty