"Příjem" NETFLIX
Moderátor: Moderátoři
"Příjem" NETFLIX
Vlastním TV SAMSUNG UE32F5370 z roku 2013. Do nedávna jsem mohl sledovat NETFLIX, i když v tomto starším přístroji bez podpory češtiny. Nedávno se mi ale při pokusu spustit film zobrazilo oznámení, že tento model již není podporován.
Nechci kupovat novou TV. Přemýšlím o koupi nějakého Mediacentra, nebo nějakého chytrého STB. Ale nemám moc přehled, tak jsem chtěl požádat, jestli máte někdo s něčím dobré zkušenosti, o radu.
Děkuji, Jirka
- Artaban001
V nastavení si povolíš "HDMI CEC" ovládání a pak tuhle sestavu ovládáš ovladačem od TV, až na nějaký drobný "nuance", kdy je potřeba si vypomoct ovladačem od boxu.
Výše zmiňované TV boxy mají Netflix v základním nastavení už po spuštění, takže se do něj postačí jen přihlásit pod svým uživatelským účtem.
- Artaban001
Netflix je hodně choulostivý. Systém musí splňovat certifikaci, nejlépe L1, ale funguje i pod L3 s omezeními. Na rootovaném zařízení se ani nespustí.
Pro dešifrování DRM obsahu používá distribuci klíčů pomocí Google Widevine CDM a např. u webových prohlížečů je neustále vyžadovaná aktualizace Widevine.
Hromada čínských TV krabiček obchází poplatky za tuto certifikaci a jsou jednou nohou na blacklistu.
- Artaban001
Verzi "TV box" má už v základu třeba Xiaomi TV box S, nebo ta Tesla, kterou tu už nějaký ten pátek provozuju - hlavně kvůli Magentě TV.
Pokud se dostane k zařízení z klasickým Androidem, Netflix v nich byl právě ten "mobilní" a časem z nich zmizel, protože nejspíš ty výše popsaný licence vypršely, nebo se už spolu dál nedohodli. Každopádně tenhle černý (mobilní) Netflix šel stáhnout "bokem" z Aptoide, či podobných "šedých" zdrojů a normálně mi tu chvíli fungoval, akorát nutností byla PC myš připojena k zařízení, nebo klávesnice s trackpadem. Stejně na prd se ovládala ta Magenta TV - dříve T-mobile TV. Z toho důvodu jiný boxy než z Android TV na sledování Netflixu a Magenty nechci.
Když už, tak bych věřil více Xiaomi než nějaké Tesle, která možná používá nějaké lepší čínské TV krabičky. Přece jenom je Xiaomi globální výrobce, ale u telefonů má max. 3 letou podporu.
- Artaban001
Do USB portu sa da zapojit USB ethernet adapter - skusal som dva rozne (s MCS7832 a RTL8152) a oba fungovali.
@Mikras: Už jsem tu fotku dával jinde http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... or_380.jpg , ale za tohle jsem dal cca 146 dolarů (CPU Intel N100, RAM 16GB, SSD 512GB). GPU už umí hardwarově dekódovat kodek AV1, který se časem rozšíří. Mám v tom Win11 a Netflix v prohlížeči poběží i v roce 2034. Je to sice trochu dražší než některé TV Boxy, ale pro mě má daleko větší užitek.
- josef_novak
Prvotní zapnutí musí být tlačítkem, protože dálkové ovládání funguje až najede systém a uspání takového boxu se snad řeší jen odpojením HDMI portu, aby to dálkové ovládání stále fungovalo, jenže jako uspané to žere někdy i 3-5W, ale najede to rychle.