P: Gramofon NZC710
Moderátor: Moderátoři
P: Gramofon NZC710
Přidal k tomu jednu reprobednu.
Co jsem zjistil - v reproduktoru závitový zkrat (ohmicky má cca 1Ω), gramofon plně funkční, jen je samozřejmě po těch letech VK4202 úplně hyn.
Když jsem mu říkal, jaké jsou alternativy (600 Kč a víc nebo i 1100 Kč), tak říkal, že to do toho nedá.
Tak se ptám, jestli by někdo gramofon nechtěl - vyjma přenosky a repro je v perfektním stavu, asi nikdy moc nehrál.
Ani skříňka není nijak poškozená, a to včetně plexi krytu.
Tak kdyby měl někdo zájem třeba do sbírky, navrhuji 250 Kč, případně zkuste nabídnout.
M.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- jardafiala
https://oldradio.cz/gramofon/nzc421.htm
Snad i s nějakými bednami co mi předtím dal bratr, že taky likvidoval nějakou elektroniku.
Akorát mi překážel ve dřevníku, předtím fungoval. Chtěl jsem se ho zbavit, ale dát do SD mi ho bylo líto, snad ještě někomu posloužil.
1980 jakž - takž splňovalo, 1/2" dovolilo implant Shure M75
avšak mechanismus pohonu odfláknut nemožně, absence
prostého autostopu (bastlilo se amatérsky podle dobového AR)
ale, pak přišlo mírně vylepšené HC43 (NC430) s "S" ramínkem.
Zesilovač v tom je AZS220 a ten má parametry slušné a dá 20W sinus trvale.
ke zrušení zvedáčku na konci desky pakliže byly nahrány moc ke středu
(nosiče SP 45 ot/min zejména).
pro Michala: zkus přenosku Sanyo MG05 (piezo) jenomže ! ta má 4 piny
do čtverce kdežto origoš VK4202 tři v řadě, nějakej bastl adaptér?
Chtěl jsem to do GZ071, stejně hrozné chassis, jen je v kufru a má i 16.
Ovšem raménko celoplastové a kostka s dutinkami pro kolíky vložky nějak nešla vyndat, tak jsem to odložil na neurčito. Prototyp vydlabané vložky VK s vloženou přenoskou od rejžáka chvíli fungoval v jedné hc 15, zkusím najít fotku. Tento gramofon bych zachraňoval jen pokud by ho chtěl někdo do sbírky nebo z nostalgie. Přítomnost krystalové přenosky a mezikola k tomu mě nějak nebaví. Před lety jsem chtěl z nerozvážnosti přestavovat i kufr na mm přenosku, naštěstí jsem do té doby dal dohromady nc580 a je klid.
Edit: na bazoši kdosi nabízel "náhradu" přenosek VK, a to takovou, že kolíky nové přenosky byly zapájeny do malé destičky, na níž byly 3 kolíky z VK. Pokud je to ta samá přenoska, co jsem měl v ruce, má tato náhrada hrot poněkud dále od osy raménka.
konosuke píše:To je "školní" gramec na kterém se přehrávaly čtena díla klasiků (v hodinách češtiny) jo a o přestávce
- propašovaný Elton John.