Elektricky nevodivý černý pigment
Moderátor: Moderátoři
Elektricky nevodivý černý pigment
- jardafiala
makak píše:...odstínil od světla vývody fotoodporu...
Zasmrštil jsem fotoodpor tak, aby smršťovačka přesahovala límec nad nohy a prostor kolem noh zalil vrstvou černé barvy na "malování na sklo" co jsem sebral dětem. Zůstane v silné vrstvě. Po zaschnutí nebyla vodivá, ale už si nepamatuju značku. Ovšem pokud netrváš na epoxidu.
Grafit v silikóne je otázne, záleží podľa zapojenia. Niektorým diaľkovým ovládačom stačia gumičky čo majú desiatky kilo Ohmov a fungujú.
Toner do tiskárny se moc neosvědčil. Jednak se ukázalo, že není tak světlonepropustný, jak by člověk čekal. Také izolační odpor na vzorku byl "jenom" asi půl Giga. Jasně, asi by to vyhovělo, ale existuje lepší řešení.
h_honza měl pravdu s těmi uměleckými potřebami. Docvaklo mi, že jsem kdysi kupoval černý pigment pro zcela jiné účely (začernění tubusu dalekohledu) a dokonce zůstal v zásobách.
Čerň železitá Kremer 48400 - je na obalu. A to funguje výborně, dobře kryje a izolační odpor na stejném vzorku jako toner má přibližně 10 Giga. Víc nepotřebuju a děkuju za nakopnutí správným směrem.