Jakou strunu do křovinořezu?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DukeNuke

Jakou strunu do křovinořezu?

#1 Příspěvek od DukeNuke »

Ahoj, řeším takový problém: na zahradě mi na některých místech a ve svahu roste všelijaké býlí, nejčastěji kopřivy, u potoka zase jakýsi rákos. Trávu přejedu sekačkou, ale tohle musím dočistit křoviňákem.
Když jsem ho koupil, tak dodaná struna byla fajn, přežila to býlí - samozřejmě ubývala, ale to je normální. Když došla, koupil jsem stejný průměr s označením pro. A ona se trhá. A utrhne se v hlavě, takže musím zastavit stroj, rozdělat hlavu, a podle oho jak moc se to rozpadne, zjednat nápravu.
Ok, řekl jsem si, máš volšový ruky, neumíš to namotat (jinde jsem problém neměl). Tak jsem koupil jinou hlavu, kde prostrčím strunu a namotám kolečkem. A ono se to chová stejně.
Tak si myslím, že je to strunou. Máte nějaký tip? Co používáte na vysekání "charabélí"?
Trojzubec, či čtevrzubec použít nejde, kromě toho býlí jsou tam i kameny.
yakl

#2 Příspěvek od yakl »

Ja používam túto značku
https://ix.sk/8zAZn
Je pomerne pevná a je tichšia (Reduces Noise level)
Niekedy je ju ťažšie na SK zohnať.
Doplňujem - Používam Husqvarna 235R viac rokov, vždy s touto strunou a kosieval som aj na seno, dnes sa mi už s veľkou trávou nechce zaoberať, sekám častejšie.
Naposledy upravil(a) yakl dne 04 čer 2024, 12:51, celkem upraveno 2 x.
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Já mám "velký" křovinořez Husqvarna 325R a v něm mám strunu tvaru pěti(šesti)cípé hvězdy. Ale před rokem vím, že jsem použil nějaký nalezený zbytek struny a trhal se téměř samovolně. Po doplněné ne tak staré struny je vše zase OK.
dracekvo

#4 Příspěvek od dracekvo »

Já tam dal železnou hvězdici a mám nadosmrti pokoj od struny.
Nesnáším strunu.
A že tam jsou kameny. Tak to vyhrabu hřáběma, ne? Nebo to nesekám tak nízko u země.
DukeNuke

#5 Příspěvek od DukeNuke »

Tak si představ něco jako navážku zarostlou kopřivama a kdečím podobným. A zkus na to jít s hráběma, nebo s hvězdicí.
samec

#6 Příspěvek od samec »

Koľko kg mikroplastov chceš mať na zahrádke?
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=94172
DukeNuke

#7 Příspěvek od DukeNuke »

Pokud máš problém s porozuměním českého textu, pořiď si slovník.
A když nevíš odpověď, nepiš. Na některých fórech by to mohli brát jako spam.
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Struny, pokud je to silón, pomůže 10 minut vařit ve vodě, pak nejsou křehký. Známá to finta z modelářských vrtulí. Ale časem voda z plastu zase vyschne.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi jsem dal do benzínové strunky prádelní šnůru z ocelovým jádrem. Jako sekalo to celkem dobře, nemusel jsem ji ani natahovat, akorát, když jsem s tím lízl betonovou zídku, tak občas lítaly jiskry a na betonu byly vidět stopy.
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Já si před dost lety koupil u Mountfieldu ctyrhranou strunu, zepry uhlíkovou. Je šedá, mírně lesklá. Nikdy se mi nestalo, že by mi struna ulítla. A to používám vyžínací hlavu pro kulatou strunu. Bylo toho 20 metrů, díky tomu, že jsem před pár lety pořídil bubnovku Dakr, tak jeste zbytek struny mám, už nemám takovou spotřebu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ivan_01

#11 Příspěvek od Ivan_01 »

Daj tam toto. Ale aby si potom nedopadol ako vo filme Koniec vodníkov v Čechách "je to jenom povrchové zranění "
Přílohy
15952_9.jpg
15952_9.jpg
Milan_F

#12 Příspěvek od Milan_F »

Tohle ani nezkoušej. Vibruje to jako kráva a o první sloupek od plotu se přerazí ten řetízek vejpůl.
Sandal

#13 Příspěvek od Sandal »

Před časem jsem koupil malý křoviňáček od Stihl FS 89 a jako dobrý, ale dokoupené příslušenství je katastrofa. Míchací lahev na benzín teče, struna, to je sračka, jakou jsem nikdy nezažil. Věčně spečená, a utavená struna uvnitř. Prostrkávací hlava, to je takovej nepodarek, protože struna jde prostrčit jen velmi obtížně.To je origo příslušenství Stihl. Příslušenství nebylo drahé, ale stojí za starou bačkoru. Je to nejspíš nějaký outsourcing té nejhoší kvality.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Artaban001 píše:Kdysi jsem dal do benzínové strunky prádelní šnůru z ocelovým jádrem. Jako sekalo to celkem dobře, nemusel jsem ji ani natahovat, akorát, když jsem s tím lízl betonovou zídku, tak občas lítaly jiskry a na betonu byly vidět stopy.
Hodně kdysi dávno, když jsem za komárů dělal na praxi v navijárně třebovský ŽOSky, žádnej Mrdfíld ani Štýl nebyly, sekačky se bastlily z motorků co byly po ruce a z nějaký hokejky. Chlapi na dílně příčně provrtali osu 300W asynchronního motorku s 1450RPM a do čela osičky dali šroubek. Do příčný dírky protáhli 30cm ocelovýho lanka k brzdě bicyklu, na konci "zakápnutýho" svářečkou. A šroubek v ose dotáhli. Kus plechu kterým to přitáhli k hokejce, kabel, vypínač, vidlici ... Chtěli to zkusit, mistr byl pes, tak nechtěli courat ven, tak jen otevřeli okno na ulici ze dvora a zkusili co to udělá s trávou těsně u zdi. BŽŽŽUUUUUMMM a poroučel se i keř černýho bezu, co tam odnepaměti rostl vedle okna ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MH111
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MH111 »

Do staré strunovky NRE011 DIU Jevíčko jsem dal jakousi oranžovou strunu a mám s ní pořád ten problém, že uletí celý kus a konec se uvnitř zapeče a nejde najít. Předtím nějaká vroubkovaná modrá byla ještě daleko horší. Zatím nejlepší byla struna na cívce co dodává jako ND ERGO Chornice. Předělal jsem hlavu na Automatic a jsem docela spokojen, jen teda vyčkám na radu ohledně typu a značky struny.

EDIT: tak ta oranžová struna je OleoMac SuperProfesional 1,3 mm. Nebrat.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“