Jakou strunu do křovinořezu?
Moderátor: Moderátoři
Jakou strunu do křovinořezu?
Když jsem ho koupil, tak dodaná struna byla fajn, přežila to býlí - samozřejmě ubývala, ale to je normální. Když došla, koupil jsem stejný průměr s označením pro. A ona se trhá. A utrhne se v hlavě, takže musím zastavit stroj, rozdělat hlavu, a podle oho jak moc se to rozpadne, zjednat nápravu.
Ok, řekl jsem si, máš volšový ruky, neumíš to namotat (jinde jsem problém neměl). Tak jsem koupil jinou hlavu, kde prostrčím strunu a namotám kolečkem. A ono se to chová stejně.
Tak si myslím, že je to strunou. Máte nějaký tip? Co používáte na vysekání "charabélí"?
Trojzubec, či čtevrzubec použít nejde, kromě toho býlí jsou tam i kameny.
https://ix.sk/8zAZn
Je pomerne pevná a je tichšia (Reduces Noise level)
Niekedy je ju ťažšie na SK zohnať.
Doplňujem - Používam Husqvarna 235R viac rokov, vždy s touto strunou a kosieval som aj na seno, dnes sa mi už s veľkou trávou nechce zaoberať, sekám častejšie.
-
petrfilipi
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=94172
- Artaban001
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Hodně kdysi dávno, když jsem za komárů dělal na praxi v navijárně třebovský ŽOSky, žádnej Mrdfíld ani Štýl nebyly, sekačky se bastlily z motorků co byly po ruce a z nějaký hokejky. Chlapi na dílně příčně provrtali osu 300W asynchronního motorku s 1450RPM a do čela osičky dali šroubek. Do příčný dírky protáhli 30cm ocelovýho lanka k brzdě bicyklu, na konci "zakápnutýho" svářečkou. A šroubek v ose dotáhli. Kus plechu kterým to přitáhli k hokejce, kabel, vypínač, vidlici ... Chtěli to zkusit, mistr byl pes, tak nechtěli courat ven, tak jen otevřeli okno na ulici ze dvora a zkusili co to udělá s trávou těsně u zdi. BŽŽŽUUUUUMMM a poroučel se i keř černýho bezu, co tam odnepaměti rostl vedle okna ...Artaban001 píše:Kdysi jsem dal do benzínové strunky prádelní šnůru z ocelovým jádrem. Jako sekalo to celkem dobře, nemusel jsem ji ani natahovat, akorát, když jsem s tím lízl betonovou zídku, tak občas lítaly jiskry a na betonu byly vidět stopy.
A kutilmile - nelituju tě
EDIT: tak ta oranžová struna je OleoMac SuperProfesional 1,3 mm. Nebrat.