Dvoutlačítko s přídrží
Moderátor: Moderátoři
Dvoutlačítko s přídrží
Je to i v týhle motorovce, označení spínače KEDU JD3. Nějak se mi ho dohromady s tlačítkama nedaří na netu nalýzt, pár prodejců nabízí alternativy, který jsou větší a pilovat něco do 10 mm litiny soustruhu, to se mě opravdu nechce. Navíc je v tom na netu bordel, stejný označení má i relé s přídrží ale bez tlačítek. No v nejhorším koupím celou zásuvku z odkazu. Nevíte někdo o zdroji na tyhle dvoutlačítka JD3? Tema servis je jak jinak, nemá.
Ještě mě napadá, jestli to není složenina dvoutlačítka a stykače s přídrží, pak by asi stačil i ten samotný stykač.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://kedu.cz/
Killroy píše:Asi jednu JD3 ještě mám (nezávazně). Ozvu se v pondělí odpoledne.
A máš to jen ten stykač s přídrží a nebo v bloku s tlačítkama?
Edit:
Nehledej, ten originál JD2 se dá sehnat. Díky za snahu pomoci.
samec píše:Nejak mi z tvojho popisu nie je jasné, čo hľadáš, ale tu to isto nájdeš:
https://kedu.cz/
Viz fotky. Je tam ještě JD2, v servisu mi řekli že se už nevyrábí, náhrada JD3. Ale kecaj, JD2 jsem na Kedu našel ale zase jen tu stykačovou část. Pokud to je tlačítkovej typ, je to jen se dvěma kontakty. Ale podle fotek je to nejspíš složenina dvoutlačítka s centrál stopem a na držáku dvojtlačítka je přidanej stykač JD2 se samopřídrží na jehož stavový čudlík se mechanicky přenáší stisk tlačítek.
V pondělí tam zavolám, třeba z nich vypadne nějaký moudro.
Problém byl v třmínku na fotce přes kterej se přenáší pohyb elektromagnetu na páčku, která ovládá kontakty stykače. Třmínek má dva čudly, který jsou zatavený do kovovýho jha elektromagnetu. Degradací PRCáckýho plastu se ty čudly ulomily. Tak jsem ten třmínek naohýbal z plech pásku tl. 0,3 mm a prachsprostě na jho magnetu zapájel PbSn. Chodí to, navíc jsem ušetřil 15-20 stovek za novej JD2 a několik dnů čekání.
Jezevec, neztrácej čas hledáním. Díky!