Jaký olej to VW Touran?
Moderátor: Moderátoři
Jaký olej to VW Touran?
Co by jste do toho nalili?
Asi bych šel do LL neboť to auto ujede ročně tak 5tis km. Takže výměna co dva roky je pořád nájezdem v klidu.
Díky za rady
Jinak šetřit na oleji (ať už v pořizovací ceně, nebo výměnnou lhůtou či jakkoliv jinak) je nejlepší cesta do pekel. Jakýkoli Long Life je podle mě přesně z této oblasti. Olej nedegraduje jen počtem motohodin...
A abych byl konkrétní: osobně (v koncernovém benzínu) používám Total Quartz 9000, ale co člověk, to názor...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
VW servis tam lil asi podle poznámky co tu mám Mobil 1 ESP 5W-30
Pokud jsem se díval tak oba mají normu 504 00/507 00 takže asi jsem na to šel správně.
Asi tedy nechám ten Mobil i když je mi to záhadou proč značkový servis lije Mobil když VW doporučuje Castrol
Takže pak prostě záleží na tom, kde je onen servis odběratelsky "zaháčkovaný" apod.
Mnohem důležitější je ona pravidelná a dostatečně častá výměna (ať si o LL lžou co chtějí - oni nepotřebují, aby to auto dlouho vydrželo, naopak).
To platí tím spíš, pokud jezdíš krátké trasy a zejména v zimě.
kdo ne - hledá důvod.
Auto jezdilo i přes nějaké pochybnosti do autorizáku až do doby co po mě chtěli nějaký obnos za opravu spojky který jsem nehodlal dát a nějak jsem si ověřil, že mé pochybnosti byly pravdivé (jako on moc nejezdí tak vzduchový filtr budeme pouze fakturovat)
Tak si říkám vyměním si to stejně jako na všem doma sám. A hle VW a jeho příručka tajemná jak hrad v Karpatech. Jedny stránky říkají 5W30, jedny 0W30. V manuálu jsem se dočetl, že obecně doporučují 504 00/507 00, ale tučným tam je, že pro některé modely není vhodný... no to mě...
A kutilmile - nelituju tě
- PCmaniac99
Prostě jak u vylágrovaný starý škodovky, pixla s sebou a furt dolejvat.
To je onen "pokrok", kdyby už s tím konečně šli do prdele.
Nejhorší je, že člověk neví dne ani hodiny, kdy jakékoliv progresivistické pako zase vygeneruje novou hrůzu (nejen technickou, ale napříč všemi obory) a s pomocí médií se to pak rychle změní na "standard" a "normální".
kdo ne - hledá důvod.
Ekkar: jo, tohle jsem před pár lety zaregistroval u Hondy Civic (nebyla moje), ta žrala olej jak prokopnutá a prý to bylo "normální".
Mám 14 let Hondu Civic 7G 1,6 VTEC benzín a celý čas bere cca 0,4 l/1000 km, u tohoto typu motoru je to skutečně normální...