BUM
Moderátor: Moderátoři
Taky jsem viděl pár zprasenin. Někdy vloni jsem tady jednu takovou myslím popisoval. Tam jsme se ale zajímali jen o elektroměrový rozvaděč.
Před dvěma lety nás volali na jednu velkou firmu v okolí. Dávali soláry na střechu haly. Montovala jim to poměrně velká firma s partou montérů, která neuměla udělat přemostění pro kabelovou trasu mezi dvě haly. Udělal jsem to sám s plošinou a s pomocí učedníka. Tihle uměli snad jen spojovat červenej a modrej.
tarantule píše:Já tam ale žádné následky požáru nevidím.
Zkusím to popsat jednoduše:
Začalo to kouřem z technické místnosti.
Zvenku chlapi viděli, že tam něco hoří (nebo to taky mohl být oblouk).
Pak to bouchlo. Výbuch vyvalil stěnu, a z technické místnosti vymetl všecko ven. Potom se ozvaly asi tři další exploze. Šel jsem se kouknout z okna, venku cosi dohořívalo Plameny šly z jednoho místa, chvíli byly vysoké asi tři metry - to už jsem viděl. Plamen červený, kolmo vzhůru, šedočerný kouř. Hořelo to ale za neprůhledným plotem a díval jsem se sice z nadhledu, ale z blbého úhlu. V tu dobu už byli na místě první hasiči a během chvilky to dohasili jedním proudem.
Spektrochemicky červeno-purpurovej plamen odpovídá lithiu ...ransom píše:tarantule píše:Já tam ale žádné následky požáru nevidím.
Zkusím to popsat jednoduše:
... Plamen červený, kolmo vzhůru, šedočerný kouř. Hořelo to ale za neprůhledným plotem a díval jsem se sice z nadhledu, ale z blbého úhlu. V tu dobu už byli na místě první hasiči a během chvilky to dohasili jedním proudem.
A kutilmile - nelituju tě
. . . a našel jsem to
a hned vedle byl podobný případ . . .
To je zlomková kapacita proti batérkám v solárech. Sice jsou LiFe a LiIon proti pytlíkům mnohem odolnější, ale zase když bouchnou, je to na mnohem větším přetlaku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!