Vyděračský mail

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

Vyděračský mail

#1 Příspěvek od hafca »

Včera mi přistálo v poště už po druhé během týdne, že má můj e-mail i s heslem. Jde o dvě různé adresy, obě na atlasu. Vědomě jsem na nic neklikal, spam mažu bez otevření a přílohy z neznámých zdrojů neotvírám. Kde se stala chyba nevím a jak z toho ven taky ne. Jako odesílatel jsem já. Platit nic nehodlám. Vím, že to není žádný zázrak, ale Defender nic nenašel.
Heslo a adresu jsem vytečkoval já, jinak jsou tam opravdové údaje. Nesetkal se s tím někdo?

Kód: Vybrat vše

Vazeny .....@atlas.cz,

Je mi lito, ze vam musim sdelit, ze doslo k poruseni bezpecnosti tykajici se zarizeni, ktera pouzivate k prohlizeni internetu.

Pred nekolika mesici byl na tato zarizeni ziskan neopravneny pristup, coz mi umoznilo sledovat vasi internetovou aktivitu. Nedavno se mi podarilo prolomit vase e-mailove ucty, vcetne vaseho hesla: ...........

Krome toho byl na vsechna zarizeni, ktera pouzivate k pristupu k e-mailu, nainstalovan trojsky virus. To bylo mozne diky kliknuti na odkazy v e-mailech ve vasi dorucene poste, coz usnadnilo mou penetraci do vasich systemu. Diky teto skodlivemu softwaru jsem ziskal pristup k ruznym funkcim vasich zarizeni, jako jsou mikrofon, videokamera a klavesnice. Navic jsem extrahoval a ulozil vase osobni informace, udaje, fotografie a historii prohlizeni na sve servery. Krome toho jsem mel pristup k vasim zpravam, socialnim sitim, e-mailum, historii chatu a seznamu kontaktu.

Abych zustal nezjisten, muj virus pravidelne aktualizuje sve podpisy, coz ho cini neviditelnym pro antivirovy software.

Behem meho setreni jsem zjistil, ze pravidelne navstevujete webove stranky pro dospele a sledujete explicitni obsah. Podarilo se mi natocit vase intimni okamziky a vytvorit montaz je zobrazujici. Pokud pochybujete o pravdivosti mych tvrzeni, mohu tyto videa snadno sdilet se svymi prateli, kolegy a pribuznymi nebo je dokonce zpristupnit verejnosti.

Jsem presvedcen, ze je v vasem zajmu zabranit zverejneni techto informaci s ohledem na mozne nasledky. Proto navrhuji nasledujici reseni: prevest $500 USD na muj Bitcoinovy penezenka (podrobnosti jsou uvedeny nize), vychazejici z aktualniho smenneho kurzu v okamziku transakce. Po dokonceni prevodu budou vsechny kompromitujici informace okamzite smazany. Pote deaktivuji a odstranim skodlivy software z vasich zarizeni.

Muzete se spolehnout na to, ze dodrzim svou cast dohody.

Bitcoinovy penezenka: bc1qjcpjmjs7sqha3pyq3t058vm6m6tncjp4tytzrh

Mate 48 hodin casu. Jakmile otevrete tuto e-mailovou zpravu, dostanu oznameni, a od tohoto okamziku zacne odpoctavani.

Pokud jste jeste nikdy nemeli nic spolecneho s kryptomenami, neni to slozite. Staci zadat "cryptocurrency exchange" do vyhledavace a muzete zacit.

Prosim, zdrzte se nasledujicich akci:

Neodpovidejte na tuto zpravu, protoze byla vytvorena ve vasi dorucene poste a obsahuje adresu odesilatele.
Neobracejte se na policii ani na jine bezpecnostni sluzby. Diskuze o teto situaci s prateli by mohla vest k okamzitemu zverejneni videi.
Nepokousejte se me identifikovat. Vsechny transakce s kryptomenou jsou anonymni.
Neinstalujte znovu operacni system nebo se nezbavujte zarizeni, protoze videa jsou jiz ulozena na vzdalenych serverech.
Nemusite se obavat nasledujicich bodu:

Prijeti vasi penezni platby. Muj skodlivy program neustale sleduje vase akce.
Rozsireni vasich videi po dokonceni penezniho prevodu. Nemam v umyslu komplikovat vas zivot dal.
Nakonec vam velmi doporucuji, abyste se vyhnuli podobnym situacim v budoucnosti. Pravidelne mente vsechna sva hesla pro zvyseni bezpecnosti online.

Vlákno přejmenováno - nejde o virus.
Hill
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Vždyť je to starý, takovéto výhružky se vždy po nějaké době opakují. A asi se vždy najde někdo, kdo na to skočí.
nxn

#3 Příspěvek od nxn »

Setkal... smazat... kašlat na to... jen to zkouší...
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Valdano

#4 Příspěvek od Valdano »

Podobná zpráva chodí kde komu. Většinou, ale nemají ani správné heslo a jen lžou. Pokud mají heslo mohlo to klidně uniknout třeba při napadení toho veřejného emailového serveru a na vaší straně to s ničím nemusí souviset.

Takže zprávu smazat, hesla si změnit a nic neplatit.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 28 čer 2024, 08:21, celkem upraveno 1 x.
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

Dík za uklidnění. Už jsem se chystal na formát disku a reinstalaci Windows.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

Před dvěma roky se mi někdo naboural do emailu seznam, podobný dopis na který jsem nereagoval, změnil jsem hesla a fertig. Jenže já na tom emailu měl přihlašovací údaje do Německého ebay. Tak tam udělal nějakou paseku a od té doby mám zřejmě na mojí adresu zapovězený Německý ebay. Zkoušel jsem měnit emaily nové registrace, domluvu s podporou , ale bohužel, tak tam musím objednávat oklikou.
Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

Obrázek

Jsem zvědavý, jak to bude vypadat až na internetu začne doopravdy řádit umělá inteligence.
:(
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Pikofarad

#8 Příspěvek od Pikofarad »

Šmejdi získávají funkční maily z inzercí.Včera projevila falešný zájem o inzerované zboží osoba,které jsem odpověděl a večer už jsem byl vybrán jako dědic 75milionů od bezdětného nebožtíka.Samozřejmě po zaplacení dědické daně.🤣🤣🤣
Ivan_01

#9 Příspěvek od Ivan_01 »

a máš vôbec kameru ktorou ťa mal údajne natočiť ? :)
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

Mám, ale v šupleti. :lol:
Jenže jak mám vědět, že mi třeba nezmění heslo k poště?
HF_Tech

#11 Příspěvek od HF_Tech »

hafca píše:Dík za uklidnění. Už jsem se chystal na formát disku a reinstalaci Windows.

Můžeš mít zavirovaný i wifi router od internetu. Vesele to odchytává hesla z nešifrované komunikace. Průser jsou neaktualizované ASUSy, TPlinky, Mikrotiky. V každém je nějaká poměrně brutální bezpečností chyba.
Na ten atlas lezeš přes stránky s https:// nebo používaáš i nějakého klienta bez zabezpečení?
hafca

#12 Příspěvek od hafca »

Je to přes https:// a router je od Vodafonu. Tam toho asi moc nevymyslím.
pocitujlasku

#13 Příspěvek od pocitujlasku »

HF_Tech: zase to neprehanaj, ktora stranka s prihlasenim dnes ide iba cez http a nie https
No vidis, a tak si sa bal
HF_Tech

#14 Příspěvek od HF_Tech »

Třeba ebastlirna.cz :lol:

S emaily atlas, centrum byl věčně problém, že v civilizovaném světě byly v jednom kuse na blaclistu. Nevím jestli na ještě podporují nešifrované připojení poštovního klienta - v tom případě byla krádež hesla velice snadná.

Hafca: Můžeš ještě zkusit https://www.kaspersky.com/downloads/free-rescue-disk
Na jiném počítači se vypálí na CD, nabootuje se a stáhne si to z internetu databázi virů a proskenuje celý počítač.
DukeNuke

#15 Příspěvek od DukeNuke »

Je to kravina, hoď to za hlavu. To je jen pokus, jak se dostat k penězům - občas se najde někdo, kdo na to skočí.
Píše se o tom od roku 2018.
A něco třeba zde
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“