Heslo a adresu jsem vytečkoval já, jinak jsou tam opravdové údaje. Nesetkal se s tím někdo?
Kód: Vybrat vše
Vazeny .....@atlas.cz,
Je mi lito, ze vam musim sdelit, ze doslo k poruseni bezpecnosti tykajici se zarizeni, ktera pouzivate k prohlizeni internetu.
Pred nekolika mesici byl na tato zarizeni ziskan neopravneny pristup, coz mi umoznilo sledovat vasi internetovou aktivitu. Nedavno se mi podarilo prolomit vase e-mailove ucty, vcetne vaseho hesla: ...........
Krome toho byl na vsechna zarizeni, ktera pouzivate k pristupu k e-mailu, nainstalovan trojsky virus. To bylo mozne diky kliknuti na odkazy v e-mailech ve vasi dorucene poste, coz usnadnilo mou penetraci do vasich systemu. Diky teto skodlivemu softwaru jsem ziskal pristup k ruznym funkcim vasich zarizeni, jako jsou mikrofon, videokamera a klavesnice. Navic jsem extrahoval a ulozil vase osobni informace, udaje, fotografie a historii prohlizeni na sve servery. Krome toho jsem mel pristup k vasim zpravam, socialnim sitim, e-mailum, historii chatu a seznamu kontaktu.
Abych zustal nezjisten, muj virus pravidelne aktualizuje sve podpisy, coz ho cini neviditelnym pro antivirovy software.
Behem meho setreni jsem zjistil, ze pravidelne navstevujete webove stranky pro dospele a sledujete explicitni obsah. Podarilo se mi natocit vase intimni okamziky a vytvorit montaz je zobrazujici. Pokud pochybujete o pravdivosti mych tvrzeni, mohu tyto videa snadno sdilet se svymi prateli, kolegy a pribuznymi nebo je dokonce zpristupnit verejnosti.
Jsem presvedcen, ze je v vasem zajmu zabranit zverejneni techto informaci s ohledem na mozne nasledky. Proto navrhuji nasledujici reseni: prevest $500 USD na muj Bitcoinovy penezenka (podrobnosti jsou uvedeny nize), vychazejici z aktualniho smenneho kurzu v okamziku transakce. Po dokonceni prevodu budou vsechny kompromitujici informace okamzite smazany. Pote deaktivuji a odstranim skodlivy software z vasich zarizeni.
Muzete se spolehnout na to, ze dodrzim svou cast dohody.
Bitcoinovy penezenka: bc1qjcpjmjs7sqha3pyq3t058vm6m6tncjp4tytzrh
Mate 48 hodin casu. Jakmile otevrete tuto e-mailovou zpravu, dostanu oznameni, a od tohoto okamziku zacne odpoctavani.
Pokud jste jeste nikdy nemeli nic spolecneho s kryptomenami, neni to slozite. Staci zadat "cryptocurrency exchange" do vyhledavace a muzete zacit.
Prosim, zdrzte se nasledujicich akci:
Neodpovidejte na tuto zpravu, protoze byla vytvorena ve vasi dorucene poste a obsahuje adresu odesilatele.
Neobracejte se na policii ani na jine bezpecnostni sluzby. Diskuze o teto situaci s prateli by mohla vest k okamzitemu zverejneni videi.
Nepokousejte se me identifikovat. Vsechny transakce s kryptomenou jsou anonymni.
Neinstalujte znovu operacni system nebo se nezbavujte zarizeni, protoze videa jsou jiz ulozena na vzdalenych serverech.
Nemusite se obavat nasledujicich bodu:
Prijeti vasi penezni platby. Muj skodlivy program neustale sleduje vase akce.
Rozsireni vasich videi po dokonceni penezniho prevodu. Nemam v umyslu komplikovat vas zivot dal.
Nakonec vam velmi doporucuji, abyste se vyhnuli podobnym situacim v budoucnosti. Pravidelne mente vsechna sva hesla pro zvyseni bezpecnosti online.
Vlákno přejmenováno - nejde o virus.
Hill