Rolovacie koliesko u touchpadu, inštalácia driveru
Moderátor: Moderátoři
Aha. Trochu si si zašantil. Nie som programátor, neviem posúdiť.asdf píše:Hlavně jsem měnil fujitsu_scroll.c.
Ako to majú všetky doinštalované programy? Od Libre Office cez prehrávače multimédií po grafické editory?rnbw píše:Moduly mimo jadra treba vzdy pri upgrade jadra rekompilovat. Je na to nastroj dkms.
Mívají to i ovladače pro WiFi USB, které nejsou standardně součástí jádra např. https://github.com/RinCat/RTL88x2BU-Lin ... /dkms.conf
asdf, hele, skript na zaumatizovanie reinstalu toho ovládača, čo si napísal na strane 7, mi nefungoval. Usúdil som, že príčinou bolo, že som ho nespustil z pracovného priečinku. Preto som vymýšľal to cd ... Ale nechcelo sa mi s tým hrať. Dodatočne mi došlo, že Insntall sa spúčťa zpravidla z pracovného priečinku. Čo si mi poslal balík, tak tam to funguje. Skopíroval som súbor Install do svojho priečinku a nefunguje. Odoprie prístup. Potom som si všimol, že keď v termináli pozriem súbory v Tvojom priečinku, tak Install sfarbí na zeleno a psmouse.ko.zst na oranžovo. U mňa nie. Vieš mi to vysvetliť?
Pomohol som si tak, že som založil nový priečinok, Tvoje súbory som skopíroval doň a na ne tých šesť starých (s dopísanými tými dvomi riadkami) a prepísať. To fungovalo. Vrátil som to do stavu, kde scrolling reagoval príliš ostro. Zväčšil som hodnotu v #define FJS_MOVEMENT_BITSHIFT a spomalilo to, ale reagovalo to akosi trhane a nestabilne. Akoby chvíľami vynechával. Keď som zvýšil príliš, prestalo reagovať úplne. Keď som zväčšil hodnotu v #define FJS_POSITION_CHANGE_TRESHOLD , tak to skákalo; stránka poskočila, potom nič a zase poskočila. Sem patrí to "skákanie". Možno by šlo nájsť nejaké oprimum medzi tými dvomi hodnotami, prípadne ešte s #define FJS_CAPACITANCE_TRESHOLD , ale prestalo ma to baviť. Čo si mi poslal, to funguje v pohode. Mohol by si to poslať vývojárovi do fóra. I keď neviem, či dnes tieto stroje ešte niekto používa, ale mohol by si ho kontaktovať a spýtať sa ho.
To bude tím, že ten zelený má práva na spuštění. To je takové to x v -rwxrwxr-x na začátku výpisu příkazem "ls -l". Ty jsi tam asi neměl to x, měl jsi asi jen -rw-rw-r--. Ty práva na spuštění se dají nastavit pomocí: chmod a+x installDuvsan píše:... tak Install sfarbí na zeleno a psmouse.ko.zst na oranžovo. U mňa nie. Vieš mi to vysvetliť?
Mě se právě taky nechtělo s tím laborovat.Radši jsem to udělal pořádně.Duvsan píše:... Možno by šlo nájsť nejaké oprimum medzi tými dvomi hodnotami, prípadne ešte s #define FJS_CAPACITANCE_TRESHOLD , ale prestalo ma to baviť. Čo si mi poslal, to funguje v pohode.
Už jsem mu to poslal. Ale nevím, jak se na to bude tvářit.Duvsan píše:Mohol by si to poslať vývojárovi do fóra.
asdf píše:To bude tím, že ten zelený má práva na spuštění. To je takové to x v -rwxrwxr-x na začátku výpisu příkazem "ls -l". Ty jsi tam asi neměl to x, měl jsi asi jen -rw-rw-r--. Ty práva na spuštění se dají nastavit pomocí: chmod a+x installDuvsan píše:... tak Install sfarbí na zeleno a psmouse.ko.zst na oranžovo. U mňa nie. Vieš mi to vysvetliť?
Funguje. Install zozelenal a inštaluje. Čo znamená oranžová farba? psmouse.ko.zst sa nesfarbil.
To nevím, zkus sem dát výstup z příkazu:Duvsan píše:Čo znamená oranžová farba? psmouse.ko.zst sa nesfarbil.
Kód: Vybrat vše
ls -l | grep psmouseroot@S760:/home/dusan/Downloads/fujitsu_scroll-main/drivers/input/mouse_6.8.0-36# ls -l | grep psmouse
-rw-rw-r-- 1 dusan dusan 52989 mar 25 14:33 psmouse-base.c
-rw-r--r-- 1 root root 437376 jún 30 14:52 psmouse-base.o
-rw-rw-r-- 1 dusan dusan 7511 mar 25 14:33 psmouse.h
-rw-r--r-- 1 root root 4561624 jún 30 14:53 psmouse.ko
-rw-r--r-- 1 root root 1157470 jún 30 14:53 psmouse.ko.zst
-rw-r--r-- 1 root root 1247 jún 30 14:52 psmouse.mod
-rw-r--r-- 1 root root 8058 jún 30 14:53 psmouse.mod.c
-rw-r--r-- 1 root root 153912 jún 30 14:53 psmouse.mod.o
-rw-r--r-- 1 root root 4388016 jún 30 14:53 psmouse.o
-rw-r--r-- 1 dusan dusan 8151 mar 10 21:38 psmouse-smbus.c
-rw-r--r-- 1 root root 311960 jún 30 14:53 psmouse-smbus.o
root@S760:/home/dusan/Downloads/fujitsu_scroll-main/drivers/input/mouse_6.8.0-36# ls -l | grep install
-rwxrwxr-x 1 dusan dusan 718 jún 28 19:50 install
root@S760:/home/dusan/Downloads/fujitsu_scroll-main/drivers/input/mouse_6.8.0-36# ls -l | grep fujitsu
-rw-rw-r-- 1 dusan dusan 6135 mar 25 14:33 fujitsu_scroll.c
-rw-rw-r-- 1 dusan dusan 1697 jún 27 15:41 fujitsu_scroll.h
-rw-r--r-- 1 root root 226064 jún 30 14:53 fujitsu_scroll.o
root@S760:/home/dusan/Downloads/fujitsu_scroll-main/drivers/input/mouse_6.8.0-36
Ináč keď dám "ls", tak oranžový je len psmouse.ko.zst .