Jak zlikvidovat/vyhodit poškozené li ion baterie?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Dekker píše:ha ha ha ha .... doufám, že nikod není tak naivní aby si myslel, že tydle obchodáky platí bezpečáka aby každýmu jednomu zaměstnanci co tam je i klidně jen na brigošce dával školení o tom co dělat když začne hořet v té papírové krabici kam se hážou staré baterie
Proč se směješ, když tomu asi podle odpovědi vůbec nerozumíš? To, že něčemu nerozumíš nebo o tom nemáš ani páru, tak neznamená, že to neexistuje.
Dekker

#17 Příspěvek od Dekker »

To Otkundes: nikde jsem nikdy netvrdil, že jsem byl na vedoucí pozici. Jen nemám moc velká očekávání od nadnárodních společností, které se moc nezajímají o každou jednu položku. Možná se pletu, možná ne, Budu jen rád pokud se budu plést .... Ono mi stačí si vzít jak je na tom teď vyhláška ohledně VTZ podle které by na každé benzínce, kde mají čerpání LPG a CNG musela být osoba poučená pro práci na tlakovém VTZ

To p32: proč se nemůžu smát? je to někde zakázané? Nikde jsem nepsal, že to 100% neexistuje jen jsem vůči tomuto dost skeptický. Stejně tak jsem dost skeptický k firmám co montují FVE i když to zaštituje ČEZ
PCmaniac99

#18 Příspěvek od PCmaniac99 »

No jsem modělář a lithiové baterky vybíjím v kovovém hrnci se slanou vodou. Až pak je dávám do krámu do boxu na likvidaci baterek. Nicméně by mě zajímalo co by se stalo kdybych přinesl nafouklou nabitou baterku, dal ji do boxu a ona zahořela. Nikde není napsáné že ji musím vybíjet. A to že na to ten box není konstruovaný taky není můj problém ne?

jinak pro připomenutí požár v hale Jablotron
Požár
No a mám informace zevnitř že zahořela malá knoflíková lithiovka v paletě kde jich bylo asi 1000ks, Prý při přepravě palety došlo k nárazu nicméně navenek nebylo na paletě vidět poškození tak tomu nikdo nevěnoval pozornost.
Otkundes

#19 Příspěvek od Otkundes »

PCmaniac99:
Člověk je nadán rozumem, aby jej používal...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“