Křovinořez Homelite špatně startuje a chcípá
Moderátor: Moderátoři
Křovinořez Homelite špatně startuje a chcípá
Napadá mě motor, ale nevím. Ještě bych připomněl, že mám 1 rok starý benzín, tak jestli to nemůže být i tímhle?
standus píše:Napadá mě motor, ale nevím. Ještě bych připomněl, že mám 1 rok starý benzín, tak jestli to nemůže být i tímhle?
může . . .
ale hlavně jestli jsi to nevyjel do sucha v nádrži, tak ti zůstal nějaký bordel v tryskách karburátoru a když přidáš plyn, tak se nedostává správné množství do směsi a tak je chudá . . .
. . . může to chcípat.
nezbývá ti, než celou karburaci rozebrat a vyčistit !
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jak už řekli předřečníci - dej čerstvou směs, nový olej, nový benzín.
Nastartuj křoviňák, nech ho 2 minuty brblat na volnoběh, ať si natáhne vše nové.
Pokud bude problém přetrvávat, hledej netěsnost před karburátorem, která by dělala ochuzení směsi.
Jako začátek diagnostiky.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Takže: vymenil by som benzín za čerstvý -nechal chvíľu bežať. Prípadne potom pokračoval v práci -ak by problém prestal. Čo bol môj prípad s Homelite pílou. Ak by však závada zotrvala, až potom by som si lámal hlavu čo ďalej. Napríklad u mojej Homelite píly vraj zbytočne (chlapík čo servisuje píly) -keďže vraj do nej nič nedostať -takže rozborka by bola viac-menej zbytočná...
Foto sviečky môže byť zavádzajúce: no na tej prvej by som povedal na trocha viac oleja alebo na bohatšiu zmes, tá druhá dľa mňa má farbu peknú -aká má byť.. Pričom ide o tú istú sviečku... Ale ak má byť zmes chudobná, veď skús: vyber sviečku, prilož palec, natlač palivo, pár krát pretoč -a uvidíš či bude palec čistý alebo od benzínu...
Sekačka benzínová s elektrickým startérem GC-PM 51/2 S HW-E Einhell.
Tak jsem zkusil udelat s benzinem to same, ale ne uplne to pomohlo. Seče treba 1 minutu a pak chce chcipnout. Prestanu tedy sekat, aby uplne nechcipla a stejne je slyset, ze ma problem udrzet otacky. Pak za nekolik sekund chcipne. Takze napumpuji trochu benzinu a nastartuji a zase chvili bezi nez zase chcipne. Svicka je uplne cista, tak nevim co by to mohlo byt. Mam u tehle sekacky zkusit vycistit ten karburator?
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
má nekdo zkušenosti s dnešním bencinovým VIFem? údajně by to mělo mj. konzervovat ai obyč 95ku proti těmdle svinstvům co to dělá, bránit cucání vody, a tak; teď to bude jó byznys, co zvedli podíl sraček v bencinu, tak bych čekal, že se paliváři posnaží a opravdu dodají aditíva, co splní, co slibujou, cokoli staršího (jedno esli veterán/youngtimer auto, motorka bo sekačka) to bude potřebovat, jinak to ty biosračky naprosto vodrovnají