rnbw píše:montana píše:AI je v podstatě jen vyhledávač
Nie. Je to generator textov s obrovskou databazou plnou faktov aj nezmyslov. To sa skombinuje podla nejakej pravdepodobnosti a nieco z toho vypadne. Casto uplne nezmysly.
Tak jasně, že máte pravdu, ale já to tady se snažím zjednodušeně a laicky vysvětlit těm starším pánům co těmhle věcem nerozumí, nebo je nechtěj využívat a proto je odmítaj. Proto jsem to napsal takhle uceleně a nevytrhl jsem jednu větu z kontextu. GPT je dobré na takové dotazy jako základní termíny. Já se s tím doučuji i jiné obory jako je hudba. Takže jsem se sem vyloženě nepřišel učit elektrotechniku, jsem celkově zvídavý, takže mě zajímá i programování a to se taky doučuji tímto způsobem a mohu říct že to fakt jde rychle to učení s tímto, pro začátky to stačí. Je to lepší než mít tuny nevyužítých informací které bych zapomněl a ty knihy, kde se něco měří nebo něco sestavuje s přístroji které nemám to je zase věc... asi by to nebylo jen o koupi knih, ale i přístrojů a různých elektrotechnických zařízení nebo součástek, tak samo jak v té hudbě, nepotřebuju rovnou kupovat hudební nástroje, když se jen seznamuji se základy. Ale pak přijde bod, když už člověku nestačí jen teorie a chce si něco koupit a cvičit třeba měření s multimetrem, nebo mačkání kláves na klávesnici.