měření kondenzátoru 47 uF 16V na reprobedně Genius 16W

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
montana

#31 Příspěvek od montana »

Tak jo, já mu to doporučím aby si to nastudoval :D
AI Vám děkuje a pozdravuje Vás srdečným pozdravem.
Ale trvá na svém názoru :D
Sendyx

#32 Příspěvek od Sendyx »

Jo, nic ve zlém, kombinace umělé "inteligence" a naprostých neznalostí je dost vražedná.

https://www.youtube.com/watch?v=chYv7ZjLGiE
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
montana

#33 Příspěvek od montana »

Sendyx píše:Jo, nic ve zlém, kombinace umělé "inteligence" a naprostých neznalostí je dost vražedná.

Právě naopak, AI je v podstatě jen vyhledávač, který pomáhá rozšiřovat obecné povědomí o základních termínech. Ano, knihy jsou tradičním způsobem, jak získávat znalosti a učit se nové věci. Umělá inteligence však může také hrát důležitou roli v učení a vzdělávání. Například existují online platformy a aplikace využívající technologie umělé inteligence k personalizovanému učení, adaptivním cvičením nebo dokonce k vytváření interaktivních výukových materiálů. Umělá inteligence může pomoci studentům získat přístup k informacím a učebním materiálům rychleji a efektivněji než kdy dříve. Takže i když knihy zůstávají důležitým zdrojem znalostí, umělá inteligence může být cenným doplňkem vzdělávacího procesu.
ferdislav

#34 Příspěvek od ferdislav »

Já nevim,to už je legrace, nebo reklama, či oč tu jde?
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

montana píše:AI je v podstatě jen vyhledávač

Nie. Je to generator textov s obrovskou databazou plnou faktov aj nezmyslov. To sa skombinuje podla nejakej pravdepodobnosti a nieco z toho vypadne. Casto uplne nezmysly.
montana

#36 Příspěvek od montana »

rnbw píše:
montana píše:AI je v podstatě jen vyhledávač

Nie. Je to generator textov s obrovskou databazou plnou faktov aj nezmyslov. To sa skombinuje podla nejakej pravdepodobnosti a nieco z toho vypadne. Casto uplne nezmysly.

Tak jasně, že máte pravdu, ale já to tady se snažím zjednodušeně a laicky vysvětlit těm starším pánům co těmhle věcem nerozumí, nebo je nechtěj využívat a proto je odmítaj. Proto jsem to napsal takhle uceleně a nevytrhl jsem jednu větu z kontextu. GPT je dobré na takové dotazy jako základní termíny. Já se s tím doučuji i jiné obory jako je hudba. Takže jsem se sem vyloženě nepřišel učit elektrotechniku, jsem celkově zvídavý, takže mě zajímá i programování a to se taky doučuji tímto způsobem a mohu říct že to fakt jde rychle to učení s tímto, pro začátky to stačí. Je to lepší než mít tuny nevyužítých informací které bych zapomněl a ty knihy, kde se něco měří nebo něco sestavuje s přístroji které nemám to je zase věc... asi by to nebylo jen o koupi knih, ale i přístrojů a různých elektrotechnických zařízení nebo součástek, tak samo jak v té hudbě, nepotřebuju rovnou kupovat hudební nástroje, když se jen seznamuji se základy. Ale pak přijde bod, když už člověku nestačí jen teorie a chce si něco koupit a cvičit třeba měření s multimetrem, nebo mačkání kláves na klávesnici.
montana

#37 Příspěvek od montana »

Jinak tedy ten peak current co jsem se ptal GPT se týkal této součástky a ne těch reproduktorů. Takže toto uvádím jen proto že z toho prvního textu o peak current nemohl nikdo vědět na co jsem se ptal AI.
DK124. Dobrý je taky Coopilot od Bingu, vlastně oba mají analýzu obrázků. Teď jsem se zrovna ptal co znamená ten trojúhelník...

"Trojúhelník představuje komparátor, což je zařízení, které porovnává dva vstupní signály a generuje výstup na základě jejich vzájemného poměru. V tomto případě je komparátor zapojen tak, že porovnává napětí na vstupu s referenčním napětím. Kromě toho je vedle trojúhelníku také 400 mV větev, což může být například napětí pro nastavení prahové hodnoty komparátoru."
No ale z toho stejně moc moudrý nejsem.
Přílohy
screenshot.png
screenshot.png
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Behemot »

Sendyx píše:Jo, nic ve zlém, kombinace umělé "inteligence" a naprostých neznalostí je dost vražedná.

vona to taky žádná inteligence není, ale nemužou přece ti, co do toho nesmyslu nalili tolik bambiliard, tomu řikat vyhledávač založenej na blbé komparativní neuronové síti, to není marketingově dost kůl :lol:
montana

#39 Příspěvek od montana »

Inteligentní je ten nápad, vydělává to spoustu peněz a umí to opravdu ušetřit mnoho práce třeba s překladem. Na ten to taky často používám, protože číst elektrotechnické manuály v angličtině se mi málokdy chce. Mozek to lépe a rychleji zpracuje když je to v češtině ... Nemluvě když je to zrovna delší článek v angličtině nebo vědecko-lékařská práce zkoumající určitou odbornou problematiku.
nonius

#40 Příspěvek od nonius »

Montana, dlouho se tady neukázal takový člověk jako vy. To bude zase počteníčko.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Behemot »

chcel sem napsat neco vo álejích a blití, ale pravda, to tvoje má lepčí formu :lol:
montana

#42 Příspěvek od montana »

nonius, proč máte potřebu být osobní? Co si tím dokazujete?
Naposledy upravil(a) montana dne 03 črc 2024, 22:03, celkem upraveno 1 x.
Sendyx

#43 Příspěvek od Sendyx »

Proč se takto ptáš Behemota, zeptej se té umělé inteligence :D .

BTW, já tam nic osobního nevidím.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
nonius

#44 Příspěvek od nonius »

On se té umělé inteligence zeptá, protože je na něj hodná, vždy mu odpoví, a když se mu nebude líbit odpověď, tak se mu omluví a nabídne mu jinou odpověď.
kbulda

#45 Příspěvek od kbulda »

Kolesa II
Odpovědět

Zpět na „Součástky“