Silver Crown MK37 - prerusene trafo

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AZK401

#16 Příspěvek od AZK401 »

Mám tu trafo nominálně 5V/6A - naprázdno dává 6,2. Rozměry 6,7 x 2,4 - jádro, přes cívku 4,5. Čtyři díry k uchycení. Nebručí, nehřeje. Jestli nevyhovuje to polský, můžeš ho mít zadara, vybavit si Zásilkovnu.
Piš SZ.
kokun

#17 Příspěvek od kokun »

Tak konečně jsem ve slepě vyhrabal krabici s těmi (rákosnickými) tráfky.
S dvojitými sekundáry tu mám 3 (na některých mám i pozn. o napětí - rozměrově vhodné pak znovu přeměřím):
- nejmenší dává na sec. 2x6V (označení dle AGB: T69 - teď by se mi tu hodil nějaký ten katalog. list od Grigoresca - njn. jenže já rušil provozovnu před 10 lety a kdoví kde skončily :( ).
- stř. velké dává 2x9,5V (bez ozn. AGB - tudíž z něčeho vytažené)
- největší dává 2x10,4V (ozn. AGB - T63)
Obě větší dávají zřejmě už moc - nejmenší by snad napěťově vyhovovalo (i když má primár jen na 220V) - jen nwm, jestli stačí výkonově.
To rnbw
Změř mi rozteč upevňovacích sloupků = rozteč (středů) oválných otvorů na tráfku z foto: silver_crown_3.jpg.
To moje (nejmenší) ji má cca 47mm.
Pokud by nevyhovělo (obávám se, že výkonově) tohleto, potom tu mám několik dalších (s jednoduchým sekundárem), zato o něco větší (jedno třeba s nap. = 6,8V) a další podobná. Potom by bylo jen nutné (namísto dvou diod) dát nějakého graetze (anebo ty 2 diody doplnit jako "vrabčí hnízdo").
Změř především tu rozteč, příp. jiné rozměry tvého tráfka.
Honza - kokúň

#18 Příspěvek od rnbw »

Teraz to nemam pri sebe, ale plechy vyzerali ako EI35 (36?)
kokun

#19 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Zkusím sem později hodit foto, ať se taky pokocháte a proklnete toho "15-tiletého blba", který už mohl mít trochu rozumu (když nic, tak snad ve fyzice aspoň nějaké elektro-základy snad probírali) :evil:
Opsal jsem si ten model "kombajnu" a na NETu se k němu dá ledacos najít: national panasonic SG-3090L.
Hodně fotografií je např. na Rajčeti :roll:
Přílohy
4357027294346859832_original_13934432-national-panasonic-sg-3090l-hudebni-centrum-japan-1978-002.jpg
National Panasonic SG-3090L
National Panasonic SG-3090L
Honza - kokúň

#20 Příspěvek od kokun »

rnbw píše:Vyzera, ze toto by tam mohlo pasovat - prehodim to do povodneho plechoveho drziaka (a prerobim usmernenie):
https://www.tme.eu/sk/details/ts2_16/tr ... pcb/indel/

Až teď jsem si rozklikl to trafo TME a rozměry toho mého (nejmenšího) jsou totožné: https://www.tme.eu/Document/ef0b0bfa1a568056a0745f8e867b1088/36_1.pdf
takže bude zřejmě vyhovovat (vč. té upínací "rozteče").

Vybav si Zásilkovnu; pošli jen "Kód" a já ti tráfko pošlu :roll:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od keemo »

Pěkná strojovna... Škoda že z ní zůstal už jen lapač prachu. Pracky urazit a do pr. nakopat málo...
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Panasonic je pekny, stal by za opravu. Skoda, ze nemas tie originalne repro.

Mal som raz v rukach krasny strieborny receiver Sanyo. Bola to americka verzia na 110V a majitel k nemu mal aj trafo. Ale nejaky idiot dal na kabel EU koncovku a niekto to potom zapojil priamo. Nastastie zhoreli len vsetky poistky. Boli tam tiez hybridne IO a vystupy mali tiez poistky. Niekto sa to nasledne pokusal opravovat a pri tom drziaky poistiek odtrhol...

Zasielkovnu nepouzivam, ale skusim to nejako vybavit.
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

rnbw píše:Zasielkovnu nepouzivam, ale skusim to nejako vybavit.
Já bohužel taky ne (ani u ní nemám účet), ale ČP na Slovensko je příliš drahá :(
Zkus se příp. nějak dohodnout s Paľom (PotPalo-m), třeba ti nějak pomůže, a zašlete pak jenom "Kód".
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od kokun »

keemo píše:Pěkná strojovna... Škoda že z ní zůstal už jen lapač prachu. Pracky urazit a do pr. nakopat málo...
A jak říkává EKKAR - nejlépe zepředu!
Njn - je jí velká škoda, obzvláště když je po vizuelní stránce pěkně zachovalá. A dizajnově taky nevypadá zle. Njn - v těch dobách se ještě nic neoyebávalo, jako dnes - třeba knoflíky jsou krásná soustružnická práce, žádný pokovený plast. A ten gramo-talíř (se stroboskopem), to je úplná nádhera (žádný zinkal).
V těch devadesátkách jsem k tomu neměl vůbec nic (schéma, ...), zato teď je na Táně i celý SM :wink:
Kdyby se toho chtěl třeba někdo ujat (a nějak opravit, třeba za cenu improvizací), dal bych to k dispozici (ale osobní vyzvednutí - posílat to rozhodně nebudu).
A ještě - upřednostním příp. osobní přátele-zájemce, se kterými se znám nejen odsud (z EB) - doufám, že se ostatní nenaštvou :roll:
Honza - kokúň

#25 Příspěvek od rnbw »

Dakujem kokunovi za ochotu trafo hladat a poslat. Kod som vybavil a poslal do SZ.

Snad sa najde niekto na zachranu toho Panasonicu.
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Este raz dakujem za trafo. Prislo vporiadku, pasuje, funguje.

Naprazdno 6,15VAC, po usmerneni 8-8,1V. Pri zapnutom kazetaku klesa aj pod 6V, ale zjavne to staci.
Přílohy
silver_crown_4.jpg
silver_crown_4.jpg
kokun

#27 Příspěvek od kokun »

Nemáš zač - hlavně že pasovalo a máš to teď v orig. stavu. A síť. přepínač "znefunkčněn".
A mně tu bude zavazet o 1ks méně - toto bylo nové-nepoužité, koupené kdysi v tom AGB elektro.
Honza - kokúň

#28 Příspěvek od rnbw »

Kazetak ma prekvapivo gumicky dobre, ale je prasknute ozubene koliesko, co sposobuje pravidelne tikanie.

Bude to asi toto:
https://www.aliexpress.com/i/1005002028 ... pt=glo2vnm
Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

Pokud to není ono, zdejší Jova1 to jistí. Kovový, takže na věky. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

Nasiel som na AliExpresse aj dalsie ponuky nahradnych dielov do kazetakov, takze som objednal od ineho predajcu. Je tam toho plno - rozne ozubene kolieska, unasace, kladky aj cele kazetove mechaniky.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“