jaký kuchyňský robot
Moderátor: Moderátoři
jaký kuchyňský robot
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- jurajmojzis
Povodne som siel po ETA gratus.Pozrel som si vsak recenzie a videa na youtube.
Pri hneteni sa to cele diagonalne kruti a vyslovne ma odradila prevodovka na mlyncek na maso-domec prevodovky je plastovy.
Nakoniec som vybral BOSCH MUM 9B34S27.
Bola to spravna volba -vacsi vykon,pri hneteni stabilny,prevodovna na masomlyncek ma hlinikovy domec. Cenovka vsak zacina na asi 600e,podla prisusenstva.Radsej si trochu priplat, ved to nieje vybavenie domacnosti na rok ani na 5.
BOBOBO píše:gratus na mletí masa nevyhovuje
Jistěže ne, to je jen hloupý nápad některých jedinců, že jim to nahradí mlýnek na maso. Stejně jako s odšťavňováním, ale když dojde na rybíz či jostu nebo hrozny, tak to končí. Na odšťavnění je potřeba mít pořádný odšťavňovač. Jinak na vše ostatní kupodivu Eta Gratus v pohodlí stačí a nic jiného bych po asi pěti letech užívání ani nekupoval. Na vše kolem pečení těsta stačí a promíchá to s pěknou rezervou. Zatím jsem tam nic kromě kontaktů u trimru na otáčky spravovat nemusel.
- vasekpetr1
Když by náhodou chcípl, tak mě nějakých 5 tisíc utracených hodně dávno ani nebude trápit.
p32 píše:To ne, ale bude tě trápit, že takový už dnes prostě neseženeš. Dneska i ty plasty a kolečka z nich mají poloviční tloušťky.DedVseved píše:Když by náhodou chcípl, tak mě nějakých 5 tisíc utracených hodně dávno ani nebude trápit.
Máme přibližně podobný typ https://youtu.be/M95cHfoPvS4?t=289 (nejspíš ale MUM3) a tady je novější MUM5 https://youtu.be/JXIrq2z-pYU?t=280
Nevím jak ty, ale já v tom novějším nevidím poloviční tloušťku proti předchozímu. Je vidět, že používají stále stejný princip a celkem mě překvapilo, že na ten starší má sáček s náhradním kolečkem, takže by jsem se po něm podíval jako první, jestli by šel ještě sehnat.
Na to naše domácí používání nám 20 let slouží i levný robot za 5 tisíc a kdyby nový stál 10, tak v rámci toho, jaký jsem měl plat kdysi, tak dnes to je bez problému.