jaký kuchyňský robot

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Olchor

jaký kuchyňský robot

#1 Příspěvek od Olchor »

Manželka si přeje nový kuchyňský robot, větší mísa na cca 1kg těsta, něco kvalitnějšího, fin. limit cca do 20kKč. Co by jste poradili? Dík.
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Když už máš takový limit, tak Eta Gratus Kalibro.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

To máš velkorysej rozpočet. Máme Promeso G21 a spokojenost. Akorát samozřejmě nemám žádný porovnání a používá se jen občas. Je otázka, jestli ETA za dvojnásobek je dvojnásob dobrá.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Co nejaky KitchenAid?
jurajmojzis

#5 Příspěvek od jurajmojzis »

Asi rok dozadu som riesil rovnaku poziadavku.
Povodne som siel po ETA gratus.Pozrel som si vsak recenzie a videa na youtube.
Pri hneteni sa to cele diagonalne kruti a vyslovne ma odradila prevodovka na mlyncek na maso-domec prevodovky je plastovy.
Nakoniec som vybral BOSCH MUM 9B34S27.
Bola to spravna volba -vacsi vykon,pri hneteni stabilny,prevodovna na masomlyncek ma hlinikovy domec. Cenovka vsak zacina na asi 600e,podla prisusenstva.Radsej si trochu priplat, ved to nieje vybavenie domacnosti na rok ani na 5.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

gratus na mletí masa nevyhovuje
Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

Máme Eta Gustus Magnus 1200W. K rozsekání jater na knedlíčkovou polévku a rozsekání mandlí máme Eta 0023 (sekací nůž co k tomu patří na obrázku není).
Přílohy
23.JPG
23.JPG
Naposledy upravil(a) Yarda1 dne 08 črc 2024, 18:42, celkem upraveno 1 x.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

BOBOBO píše:gratus na mletí masa nevyhovuje

Jistěže ne, to je jen hloupý nápad některých jedinců, že jim to nahradí mlýnek na maso. Stejně jako s odšťavňováním, ale když dojde na rybíz či jostu nebo hrozny, tak to končí. Na odšťavnění je potřeba mít pořádný odšťavňovač. Jinak na vše ostatní kupodivu Eta Gratus v pohodlí stačí a nic jiného bych po asi pěti letech užívání ani nekupoval. Na vše kolem pečení těsta stačí a promíchá to s pěknou rezervou. Zatím jsem tam nic kromě kontaktů u trimru na otáčky spravovat nemusel.
vasekpetr1

#9 Příspěvek od vasekpetr1 »

Žena si vyhlédla Bosch MUM 58259 za necelých 9 klacků a je s ním maximálně spokojená. Dokoupil jsem jí k tomu i nějaké krájecí nože na hranolky a už nic jiného nepoužívá. Má to i mlýnek na maso, strouhanku atd. :wink:
DedVseved

#10 Příspěvek od DedVseved »

Máme nějaký Bosch už 20 roků a beztak v něm bude všechno z umělé hmoty. Těsto se v něm hněte tak 2x týdně, odřezky po začištění masa v něm melu 1x za měsíc a světe div se, normálně je pomele. Ještě se na něm dost krájí zelenina nebo brambory na bramboráky a sem tam se používá mixér nebo
Když by náhodou chcípl, tak mě nějakých 5 tisíc utracených hodně dávno ani nebude trápit.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

DedVseved píše:Když by náhodou chcípl, tak mě nějakých 5 tisíc utracených hodně dávno ani nebude trápit.
To ne, ale bude tě trápit, že takový už dnes prostě neseženeš. Dneska i ty plasty a kolečka z nich mají poloviční tloušťky.
dred

#12 Příspěvek od dred »

Maminka - vyber si robot, aký chceš, ...ale neprídi potom že sa ti niečo posralo... Si vzdelaná a tiež vieš,čo aký/ktorý/a koľko materiál vydrží... a čuduj sa svete, stále ten robot melie (15 rokov) :lol: ..nejaký Moulinex ..nič extra !!?? - komplet plast! - okrem motora a osky..Ovládanie otáčiek len prepínačom :wink:
Naposledy upravil(a) dred dne 08 črc 2024, 20:04, celkem upraveno 1 x.
dred

#13 Příspěvek od dred »

Nedávno susedka doniesla nejaký štvorročný Gratus.. jasné - elektronika v pérdeli - išiel len na plno...výmena dosky - procák "neriadil otáčky" ... Ale mechanika bola aj napriek plastom celkom v pohode...Asi na ňom nič nerobila :lol: :lol: :lol:
Nika
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Nika »

Po opravdu skvělém Philips HR2898 z roku cca 1993, který se po dvacetileté službě odebral do křemíkového nebe jsem si zrovna před rokem pořídila Bosch MUM5XL72 a k němu ještě nástavec MUZ5MM1 na mixování a dále nůž na hranolky MUZ45PS1 a bramboráky MUZ45KP1. Funguje to dobře, samozřejmě netuším, jakou bude mít výdrž.
DedVseved

#15 Příspěvek od DedVseved »

p32 píše:
DedVseved píše:Když by náhodou chcípl, tak mě nějakých 5 tisíc utracených hodně dávno ani nebude trápit.
To ne, ale bude tě trápit, že takový už dnes prostě neseženeš. Dneska i ty plasty a kolečka z nich mají poloviční tloušťky.

Máme přibližně podobný typ https://youtu.be/M95cHfoPvS4?t=289 (nejspíš ale MUM3) a tady je novější MUM5 https://youtu.be/JXIrq2z-pYU?t=280
Nevím jak ty, ale já v tom novějším nevidím poloviční tloušťku proti předchozímu. Je vidět, že používají stále stejný princip a celkem mě překvapilo, že na ten starší má sáček s náhradním kolečkem, takže by jsem se po něm podíval jako první, jestli by šel ještě sehnat.
Na to naše domácí používání nám 20 let slouží i levný robot za 5 tisíc a kdyby nový stál 10, tak v rámci toho, jaký jsem měl plat kdysi, tak dnes to je bez problému.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“