Multimetr použitelný na slunci
Moderátor: Moderátoři
Multimetr použitelný na slunci
Mám. Kus jakýhokoliv pevnějšího kartónu, tužka, pravítko, "lámací" nůž a lepicí páska - a ubastlíš si na jakejkoliv měřák nasouvací clonu, která tě vyjde jen na půlhodinu kreslení a slepování. Chce to jen nebejt línej jak veš a trochu přemejšlet.wlezley píše:... Nemáte někdo odzkoušený výrobek nebo doporučení?
A kutilmile - nelituju tě
Slušnou viditelnost venku má třeba UNI-T UT171C s OLED displejem. Není to ale úplně laciná záležitost.
V nouzi se to dá obejít s multimetrem s Bluetooth připojením, a zrcadlit si ho na telefon.
No a pokud nejde o přesnost, nabízí se přístroj ručkový.
Vždycky jsem řešil opačný problém - čitelnost někde v díře. Nikdy mě nenapadlo přemýšlet, jak to bude vidět na slunci.
Teď jsem si pro srandu vytáhnul ven multimetry co jsem pobral na dílně. Na ostrém š lunci perfektně čitelné všecky. Včetně nejlevnějšího za 65 Kč z Aliexpressu, reklamního, co dávali v ApoElmosu jako dárek, i laciného UT-33.
Výjimkou je pouze stařičký, kdysi drahý klešťák Chauvin Arnoux F09. Ale u toho na špatnou čitelnost za jakýchkoli podmínek nadávám celých pětadvacet roků, nebo jak dlouho ho mám.
A kutilmile - nelituju tě