Výběr stolního low end hobby osciloskopu

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

#31 Příspěvek od ransom »

Kde?
martinkopp

#32 Příspěvek od martinkopp »

Jediný rozdíl je v nálepce nad displejem a ceně samozřejmě :-) Jestli tam pro Lecroy dávají lepší součástky netuším, ale nevsadil bych na to ani zlámanou grešli.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#33 Příspěvek od RX-20 »

ondraN píše:Jooo, staré Tektronixy, to je ta nejryzejší elektronika co jsem kdy viděl. Mám jich celou sbírku :P

Jsme dva :D Mám dva analogové Teky a dva analogové Packardy a dva analogový Philipsy. Mám nějaký obrazovky tak uvažuju, že si jen tak pro radost sestavím vlastní analogový skop. Není nad analogový skop.
Cust

#34 Příspěvek od Cust »

Já mám (měl jsem) v práci (už jsem nezaměstnaný) analogový Tektronix, digitální Tektronix s CRT a oba jsem zavřel za trest do skříně a používal jsem raději moderního rychlého Číňana nebo na druhém pracovišti moderní digitalní Tektronix s LCD. Nějak nechápu v čem je ten analog pro vás lepší. :?: Napadá mě využití jako těžítko na A0.
jindrichus

#35 Příspěvek od jindrichus »

Ty staré jsou lepší minimálně v tom, že jsou nádherné :D
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

jo to jo, hezká technika to je - v některých kusech mě fascinovali desky nacpané k prasknutí obvody 74xx, asi to tenkrát bylo dostupnější než MCU a shánění zkušeného programátora
jinak to tedy beru jako nostalgii bez užitku
ondraN

#37 Příspěvek od ondraN »

Cust píše:Já mám (měl jsem) v práci.........

Já netvrdím, že analog je lepší, digitál normáně používám. Srovnal bych to jako rozdíl mezi parní a moderní lokomotivou. Ta pára je prostě krásná a pro člověka srozumitelná. Nebo veteránské automobily, to je stejné. No a já takhle přistupuji i k té staré elektronice :P
Cust

#38 Příspěvek od Cust »

jojo, to beru... :wink:
Sendyx

#39 Příspěvek od Sendyx »

Cust píše:jo to jo, hezká technika to je - v některých kusech mě fascinovali desky nacpané k prasknutí obvody 74xx, asi to tenkrát bylo dostupnější než MCU a shánění zkušeného programátora
jinak to tedy beru jako nostalgii bez užitku

U jiného výrobce tohle vysvětlovali na školení, že tím byla definována ověřená životnost, spolehlivost a opravitelnost i po dlouhé době. Vzpomínám na jistý přístroj od Allen Bredley, který v podstatě nebyli schopni opravit v době, kdy se doprodávaly poslední kusy. Inu, byl v tom nějaký dobový procák a asi někam založili diskety s datama...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Hydrawerk

#40 Příspěvek od Hydrawerk »

Cust píše: Nějak nechápu v čem je ten analog pro vás lepší.

Dnes už to moc velký význam nemá, proto se analogové osciloskopy téměř přestaly vyrábět. Ale asi do roku 2012 neexistovaly levnější digitální osciloskopy s digitálním fosforem, anglicky "Digital Phosphor Oscilloscope", tehdy byly na to vhodnější analogové osciloskopy.
https://docs.keysight.com/kkbopen/oscil ... 22867.html
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“