Výběr stolního low end hobby osciloskopu
Moderátor: Moderátoři
- martinkopp
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
ondraN píše:Jooo, staré Tektronixy, to je ta nejryzejší elektronika co jsem kdy viděl. Mám jich celou sbírku
Jsme dva
- jindrichus
Cust píše:Já mám (měl jsem) v práci.........
Já netvrdím, že analog je lepší, digitál normáně používám. Srovnal bych to jako rozdíl mezi parní a moderní lokomotivou. Ta pára je prostě krásná a pro člověka srozumitelná. Nebo veteránské automobily, to je stejné. No a já takhle přistupuji i k té staré elektronice
Cust píše:jo to jo, hezká technika to je - v některých kusech mě fascinovali desky nacpané k prasknutí obvody 74xx, asi to tenkrát bylo dostupnější než MCU a shánění zkušeného programátora
jinak to tedy beru jako nostalgii bez užitku
U jiného výrobce tohle vysvětlovali na školení, že tím byla definována ověřená životnost, spolehlivost a opravitelnost i po dlouhé době. Vzpomínám na jistý přístroj od Allen Bredley, který v podstatě nebyli schopni opravit v době, kdy se doprodávaly poslední kusy. Inu, byl v tom nějaký dobový procák a asi někam založili diskety s datama...
Cust píše: Nějak nechápu v čem je ten analog pro vás lepší.
Dnes už to moc velký význam nemá, proto se analogové osciloskopy téměř přestaly vyrábět. Ale asi do roku 2012 neexistovaly levnější digitální osciloskopy s digitálním fosforem, anglicky "Digital Phosphor Oscilloscope", tehdy byly na to vhodnější analogové osciloskopy.
https://docs.keysight.com/kkbopen/oscil ... 22867.html