Hobby Švagerka konec prodejny

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hubert_79 »

Vetkni si Kovandu do špic a odeber se tam, kde slunce nesvítí.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Cust

#32 Příspěvek od Cust »

No, mě tyto obchody poskytovaly tak 10 % sortimentu, který jsem potřeboval. Navíc jen GME mělo/má skladem odpory a kondíky v pouzdru 0603. V podstatě v obdobných kamenných krámech kupuju jen konektory, svorkovnice a kabely. Moderní IO tam koupit nejdou a speciálku??? No, nějaké LT jsem v GME kupoval, ale stejně to měli jen v DIPu.
Prostě nakupuju na eshopu. Kondíky a odpory v minimálním počtu 100 ks. IO v minimálním počtu 10 ks. Když jde o nějakou super drahou speciálku, tak i po kusu, ale vždy objednám navíc.
Tedy zásoby mám slušné, ale když vyrábím novou věc, tak stejně potřebuju něco dokoupit co mi v žádném kamenném ČR krámu nikdy nedodají. Takže to objednám a zároveň doplním zásoby docházejících součástek.

Jo, a 1N4007 jsem také nikdy nekupoval, protože nic horšího už snad koupit nejde. :-)

Prostě jsem nikdy nebastlil ze součástek, které mají jen obchody s pokladnou, ale když už něco dělám, tak si první najdu vhodné součástky - v podstatě to nejlepší co se dá koupit pro danou aplikaci - a pak sháním, kdo mi je prodá...
Nesouhlasím s tím, že pokud skončí obchod s pokladnou skončí, tak že jde něco do hajzlu. Myslím, že je s podivem, že v dnešní době takové firmy ještě existují - je to asi takový skanzen. :-)
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Ked nieco prdne a potrebujes to riesit hned, tak to isti auto a obchod s pokladnou.
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

Bobužel vyjadřování profesního žraloka vůči hračkáři je dnešní realita . Ty už roky netušíš , co je bastlení . Hodíš se jen na hraběcí rady , v tomto sektoru . Přece ty blbci s 1N4 ........... hrůza
BOBOBO

#35 Příspěvek od BOBOBO »

Společnost bez 1N4 najdeš jinde .
martinkopp

#36 Příspěvek od martinkopp »

rnbw píše:Ked nieco prdne a potrebujes to riesit hned, tak to isti auto a obchod s pokladnou.

Problém byl v tom, že běžné věci mám doma na skladě, takže pro ty běhat nikam nemusím a u neběžných byla šance tak 1:1000 že by to tam náhodou měli.
Cust

#37 Příspěvek od Cust »

BOBOBO píše:Bobužel vyjadřování profesního žraloka vůči hračkáři je dnešní realita . Ty už roky netušíš , co je bastlení . Hodíš se jen na hraběcí rady , v tomto sektoru . Přece ty blbci s 1N4 ........... hrůza
Mám rozdělaných aktuálně 5 projektů pro vlastní potěšení - povětšinou audio - stavím dům a v novém domě chci mít komplet vlastní aparaturu včetně digitálky a také gramo vstupu. Ani do jednoho projektu neseženu součástky v kamenném obchode v ČR/SK. Ale chápu, že ti stačí 1N4007. Kdyby jsi chtěl ubastlit něco solidního zkus něco jiného, uvidíš že to bude rychlejší. Jinak 1N4007 se hodí jen na usměrnění padesátky a to ještě dost neefektivně. To že ji používáš neznamená že jsi blbec. Jsi jen typický příklad skanzenisty. Já raději použiju něco lepšího, jelikož jsem si všiml, že se už desítky let vyrábí lepší diody. Není to o tom, že jsem chytřejší, ale jen nejsem skanzenista.
BOBOBO

#38 Příspěvek od BOBOBO »

Jak psal celeron jde to tady do p r d ele , to víme již dávno a i nedostupnost prodejen je toho důkazem . Je jedno o jaký jde kdekoliv sortiment . Rozhodně 1000x víc nás koupí 1N4 než kdejakou specialitu . V těchto věcech se projeví všichni samolibí omezenci , včetně té krávy z Postřižin . Pěkně se projevili a doufám , že si to budou okolití dobře pamatovat .
Cust

#39 Příspěvek od Cust »

Kdyby jsi koupil 1000x víc 1N4007 než já ostatních diod, tak ten krám uživíš. :-D Ale na to by ti asi nevyšli prachy...
Kdyby bylo po tvém skanzenisto, tak by se nové diody nevyvíjeli, nikdo by je nekupoval a pak by se ti splnila noční můra. Svět by šel do prdele, ale to se naštěstí pro nás ostatní neděje.
BOBOBO

#40 Příspěvek od BOBOBO »

Nejdřív bych se zamyslel jestli by nevyšli či nevyšly a potom bych já nic nepsal , neb je to obhajoba neobhajitelného . Narozdíl ode mne jsi Švagerkovi neplatil . Zase jen žvásty . To na bastlírnu opravdu nepatří .....
milosak

#41 Příspěvek od milosak »

bobobo
nebuď zase protivnej :D
martinkopp

#42 Příspěvek od martinkopp »

1N4007 osobně používám jen jako diody k relátkům, na nic jiného. Dělat usměrňovač 50Hz z diskretních diod mne nenapadlo už hodně dlouho, když tam můžu dát za stejné peníze integrovaný můstek. Koupil jsem jich kdysi 100ks za 10 kacek, takže do krámu nebudu muset běhat hodně dlouho.
Cust

#43 Příspěvek od Cust »

BOBOBO píše:Nejdřív bych se zamyslel jestli by nevyšli či nevyšly a potom bych já nic nepsal , neb je to obhajoba neobhajitelného . Narozdíl ode mne jsi Švagerkovi neplatil . Zase jen žvásty . To na bastlírnu opravdu nepatří .....
Ty jsi fakt jouda. Co to furt meleš. Spletl jsem někde i/y. Jo omlouvám se. Ty nejsi zase schopný pochopit, že mezi slovem a čárkou či tečkou se nedělá mezera, přesto, že už jsem tě na to osobně několikrát upozorňoval. A tvým příspěvkům plným překlepů nejde povětšinou rozumět. Jako by jsi to psal v nějakém tranzu.
Ale k té druhé části? Jak jsi na to přišel, že jsem u něj nic nekupoval? A jak to s věcí souvisí? No, asi tě nepotěším, ale u Švagerky jsem nakupoval. Občas spolupracuju s kluky z Hradce a z Pardubek, tak když něco chybí, tak pár obchodů zkusím objet autem, abych na to dva dny nemusel čekat s e-shopem. Nebo se pro to musel vracet domů. :roll:
HF_Tech

#44 Příspěvek od HF_Tech »

rnbw píše:Ked nieco prdne a potrebujes to riesit hned, tak to isti auto a obchod s pokladnou.

Když to potřebuju řešit hned, tak objednám v Mouseru a druhý den to mám na stole. Za cenu dopravy menší než projedu naftu.

Za Švagerku a hradecký GES také zamáčknu slzičku. V 90-tých letech jsem bral 90procent součástek u nich.
rnbw

#45 Příspěvek od rnbw »

Hned znamena tento den.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“