Hobby Švagerka konec prodejny
Moderátor: Moderátoři
Prostě nakupuju na eshopu. Kondíky a odpory v minimálním počtu 100 ks. IO v minimálním počtu 10 ks. Když jde o nějakou super drahou speciálku, tak i po kusu, ale vždy objednám navíc.
Tedy zásoby mám slušné, ale když vyrábím novou věc, tak stejně potřebuju něco dokoupit co mi v žádném kamenném ČR krámu nikdy nedodají. Takže to objednám a zároveň doplním zásoby docházejících součástek.
Jo, a 1N4007 jsem také nikdy nekupoval, protože nic horšího už snad koupit nejde.
Prostě jsem nikdy nebastlil ze součástek, které mají jen obchody s pokladnou, ale když už něco dělám, tak si první najdu vhodné součástky - v podstatě to nejlepší co se dá koupit pro danou aplikaci - a pak sháním, kdo mi je prodá...
Nesouhlasím s tím, že pokud skončí obchod s pokladnou skončí, tak že jde něco do hajzlu. Myslím, že je s podivem, že v dnešní době takové firmy ještě existují - je to asi takový skanzen.
- martinkopp
Mám rozdělaných aktuálně 5 projektů pro vlastní potěšení - povětšinou audio - stavím dům a v novém domě chci mít komplet vlastní aparaturu včetně digitálky a také gramo vstupu. Ani do jednoho projektu neseženu součástky v kamenném obchode v ČR/SK. Ale chápu, že ti stačí 1N4007. Kdyby jsi chtěl ubastlit něco solidního zkus něco jiného, uvidíš že to bude rychlejší. Jinak 1N4007 se hodí jen na usměrnění padesátky a to ještě dost neefektivně. To že ji používáš neznamená že jsi blbec. Jsi jen typický příklad skanzenisty. Já raději použiju něco lepšího, jelikož jsem si všiml, že se už desítky let vyrábí lepší diody. Není to o tom, že jsem chytřejší, ale jen nejsem skanzenista.BOBOBO píše:Bobužel vyjadřování profesního žraloka vůči hračkáři je dnešní realita . Ty už roky netušíš , co je bastlení . Hodíš se jen na hraběcí rady , v tomto sektoru . Přece ty blbci s 1N4 ........... hrůza
Kdyby bylo po tvém skanzenisto, tak by se nové diody nevyvíjeli, nikdo by je nekupoval a pak by se ti splnila noční můra. Svět by šel do prdele, ale to se naštěstí pro nás ostatní neděje.
- martinkopp
Ty jsi fakt jouda. Co to furt meleš. Spletl jsem někde i/y. Jo omlouvám se. Ty nejsi zase schopný pochopit, že mezi slovem a čárkou či tečkou se nedělá mezera, přesto, že už jsem tě na to osobně několikrát upozorňoval. A tvým příspěvkům plným překlepů nejde povětšinou rozumět. Jako by jsi to psal v nějakém tranzu.BOBOBO píše:Nejdřív bych se zamyslel jestli by nevyšli či nevyšly a potom bych já nic nepsal , neb je to obhajoba neobhajitelného . Narozdíl ode mne jsi Švagerkovi neplatil . Zase jen žvásty . To na bastlírnu opravdu nepatří .....
Ale k té druhé části? Jak jsi na to přišel, že jsem u něj nic nekupoval? A jak to s věcí souvisí? No, asi tě nepotěším, ale u Švagerky jsem nakupoval. Občas spolupracuju s kluky z Hradce a z Pardubek, tak když něco chybí, tak pár obchodů zkusím objet autem, abych na to dva dny nemusel čekat s e-shopem. Nebo se pro to musel vracet domů.
rnbw píše:Ked nieco prdne a potrebujes to riesit hned, tak to isti auto a obchod s pokladnou.
Když to potřebuju řešit hned, tak objednám v Mouseru a druhý den to mám na stole. Za cenu dopravy menší než projedu naftu.
Za Švagerku a hradecký GES také zamáčknu slzičku. V 90-tých letech jsem bral 90procent součástek u nich.