Může CRT televize do letadla?
Moderátor: Moderátoři
Může CRT televize do letadla?
TeslaPC píše:... ale vzhledem k tomu že letím do státu kde by měl fungovat analog tak si ji chci vzít za každou cenu. Můj dotaz zní, můžu si tu mini crt televizi vzít do letadla do příručního zavazadla? ...
Odpověď na tvoji otázku neznám, ale - ale máš (doufám) prověřeno, v jaké normě se tam vysílá? Abys pak nebyl překvapený
kokun píše:TeslaPC píše:... ale vzhledem k tomu že letím do státu kde by měl fungovat analog tak si ji chci vzít za každou cenu. Můj dotaz zní, můžu si tu mini crt televizi vzít do letadla do příručního zavazadla? ...
Odpověď na tvoji otázku neznám, ale - ale máš (doufám) prověřeno, v jaké normě se tam vysílá? Abys pak nebyl překvapený
Popravdě ne, obraz by neměl být problém, protože telka je černobílá, a zvukové normy umí BG i DK, a doufám že to bude stačit, pokud tam bude třeba norma I tak to bude v háji asi. Netuším jak to zjistit nikde se mi to dohledat nepovedlo, jedná se o albánii, tak snad by se normy nemuseli zas tak lišit třeba od nás.
A kutilmile - nelituju tě
stefan31 píše:Bol tam PAL B/G, od 1.X.2019 by malo byť pozemné vysielanie v DVB-T2 ....
Stefan31
Díky za info, jsem zvědavej jestli to tam pojede, mám totiž vyzkoušeno že nám tu docela dost kecaj s analogem ve světě z nějakýho důvodu, protože tu tvrděj že například v Bosně analog asi před rokem vypli kvůli 5G v chorvatsku, ale to vůbec není pravda, jediný co udělaly je to že omezily analog u pobřeží, jinak tam analog jede dál, tak jsem zvědavej jestli v Albánii nějakej anaog pojede nebo ne.
Dotaz zněl na možnost vzít si malou CRT do ajroplánu.
Podle mého ano (podle toho, co všecko jsem letadlem tahal na služebky), a čekám jestli to někdo potvrdí.
- martinkopp
martinkopp píše:Myslíš, že na fóru o elektronice dostaneš relevantnější informace než u utajené letecké společnosti s kterou poletíš?
To ne, ale letecká společnost nemá nikde psáno ani naznačeno že televize a crt obrazovka do daného letadla nesmí, tak jsem se chtěl ujistit jestli s tím někdo nemá zkušenosti, nebo nějakou technickou praxi s tím jak se třeba CRT chová v letadle. Myslím si že volat jim tam nemá vůbec cenu, protože na 90 procent ten kdo tam bude sedět u toho telefonu nebude tušit co to znamená CRT obrazovka.