označení šuplíčku na součástky

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
voitano

označení šuplíčku na součástky

#1 Příspěvek od voitano »

Netuší někdo, jaké to má označení?
Přílohy
suplik.jpg
suplik.jpg
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Starší typy Si tranzistorů, vesměs Tesla a NPN. Podrobně ti je vypisovat nebudu, máš vyhledávač.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Jo von myslel to šuple????
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
HF_Tech

#5 Příspěvek od HF_Tech »

Když má v nadpisu dotaz na označení šuplíku, tak asi hledá označení šuplíku.
Na Brouka Pytlíka asi už leze demence. Jeden s ranných příznaků je neschopnost pochopit psaný text...
voitano

#6 Příspěvek od voitano »

Děkuji Hillovi za pomoc. Chci redukovat sestavu na menší prostor a že se nějakého počtu zbavím. Hledal jsem na guglu co šlo, ale třeba na TME se to jmenuje jinak a je to podle mě nová výroba. Je to označení SZ-1 původní označení od prvovýroby?
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

HF_Tech píše:Když má v nadpisu dotaz na označení šuplíku, tak asi hledá označení šuplíku.
Na Brouka Pytlíka asi už leze demence. Jeden s ranných příznaků je neschopnost pochopit psaný text...
Jenže význam slov"označení šuplíku" může stejně tak bejt i v tom, co je napsanýho na cedulce = typ součástek. Nejednoznačnosti se lze vyhnout přesnou formulací otázky - například "neznáte obchodní označení tohoto typu šuplíků?"
masar

#8 Příspěvek od masar »

Stačilo napsat, že ti to nedošlo.
Ono předpokládat, že voitano neví, co jsou součástky KC.., KF.., BC..
asi vyžaduje "nadšení pro myšlenku".
ALE úmysl jsi měl bohulibý, to je fakt.
:wink:
HF_Tech

#9 Příspěvek od HF_Tech »

voitano píše:Děkuji Hillovi za pomoc. Chci redukovat sestavu na menší prostor a že se nějakého počtu zbavím. Hledal jsem na guglu co šlo, ale třeba na TME se to jmenuje jinak a je to podle mě nová výroba. Je to označení SZ-1 původní označení od prvovýroby?

To v tme je úplně jiný výrobce a kvalita je o dost horší a časem se zhoršuje. Mám v dílně obojí, tak se o víkendu můžu podívat jestli jsou ty zámky kompatibilní. Myslím, že spíše nebudou.
Mysteri

#10 Příspěvek od Mysteri »

Musím sa priznať, že, keď som ešte videl prvý krát príspevok, tiež som si myslel, ako aj EKKAR, že ide o vysvetlenie, čo je to KC.... 😂 Som sa nečudoval, lebo v poslednom čase a najmä po Covide sa už nečudujem ničomu.... 😎
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Protože ať chceme nebo ne, dorůstá nám generace bastlířů, pro který jsou teslácký součástky něco jako pro nás byly lampy s "hákenkrojcem" respektive "tou rozcapenou vránou" ...
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Pravdu povediac,
,,Netuší někdo, jaké to má označení?"
ma, ako prvé napadlo odpísať: ,,Na papieri a perom", len som sa včas zastavil, nechcel som byť zas dement....😁. Nikdy by ma nenapadlo, že sa pýta na tie šuflíky.....
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Je to přesně podle pravidla "Jaká otázka, taková odpověď." a zdá se mi, že Ekkar odpověděl přesně to, co chtěl někdo vědět.
HF_Tech píše:Když má v nadpisu dotaz na označení šuplíku, tak asi hledá označení šuplíku.
Ty jsi zase borec! Kde v dotazu "Netuší někdo, jaké to má označení?" vidíš slova "označení šuplíku"? Rovnou se taky přiznám, že jsem ani neviděl tak obojetnost toho dotazu jako spíše dost amatérskou otázku.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Vidim, ze tu ma dost ludi velke problemy s citanim.
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

Copak, přečíst pokud není člověk slepej není problém. Ale zpracovat to v tý kebuli, to je horší a jak pozoruju, s věkem se to dost zhoršuje. :oops:

Těhle šuplat možná budou lopaty, až Švagerka zavře krám. Poprvé jsem si je koupil někdy v roce 1980, tenkrát parádní věc, hlavně ty prizmátka na futrálech aby se z toho dala složit celá stěna.
Menší, ale dnes dost drahá alternativa jsou šuplata Mars a nebo různý plastový přihrádkový "neceséry" s průhledným víkem. Hledej NORS 12 a pod.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“